Θάνατος Μαζωνάκη: Αφέθηκε ελεύθερο το ζευγάρι των γιατρών – Τι υποστήριξαν

Διαβάζεται σε 4'
Θάνατος Μαζωνάκη: Αφέθηκε ελεύθερο το ζευγάρι των γιατρών – Τι υποστήριξαν
Intime

Ελεύθερο αφέθηκε το ζευγάρι των γιατρών της ιδιωτικής κλινικής στο Κολωνάκι, όπου υπέστη ανακοπή ο Γιώργος Μαζωνάκης. Ο άνδρας φέρεται να κατέθεσε πως δεν ήταν ο ίδιος που έκανε την πλασμαφαίρεση στον Γιώργο Μαζωνάκη, αλλά η σύζυγός του.

Ο ιδιοκτήτης της ιδιωτικής κλινικής στο Κολωνάκι, όπου έπαθε ανακοπή και φέρεται να άφησε την τελευταία του πνοή ο Γιώργος Μαζωνάκης, καθώς και η σύζυγός του, αφέθηκαν ελεύθεροι.

Μάλιστα, κατά την έξοδό τους δεν προχώρησαν σε καμία δήλωση στους δημοσιογράφους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο γιατρός φέρεται να υποστήριξε στους αστυνομικούς πως ότι δεν ήταν ο ίδιος που έκανε την πλασμαφαίρεση στον Γιώργο Μαζωνάκη, αλλά η σύζυγός του και ότι γενικά εκείνη διαχειριζόταν πλήρως το ιατρείο, έκανε τις θεραπείες και παρακολουθούσε τους ασθενείς, ενώ ο ίδιος δεν είχε καμία εμπλοκή.

Ο γιατρός σημείωσε πως αυτή ήταν που είχε αναλάβει την παρακολούθηση του τραγουδιστή και του παρείχε τις σχετικές θεραπείες.

Μάλιστα, η σύζυγος του γιατρού είναι βρέθηκε στη Διεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών όπου έδωσε κατάθεση.

Υπενθυμίζεται πως ο γιατρός παρουσιάστηκε αυτοβούλως στην Ασφάλεια, το βράδυ της Τετάρτης (09/09).

Ο γιατρός κατέθεσε στο πλαίσιο αυτεπάγγελτης έρευνας της ΕΛ.ΑΣ. για τις συνθήκες θανάτου του τραγουδιστή. 

Νωρίτερα το απόγευμα, αστυνομικοί της Ασφάλειας μετέβησαν στην ιδιωτική κλινική στο Κολωνάκι, ωστόσο, το ιατρείο ήταν κλειστό και οι αστυνομικοί δεν κατάφεραν να μπουν στο κτίριο.

Οι αστυνομικοί μετέβησαν, παράλληλα, και στο νοσοκομείο “Ελπίς” προκειμένου να διαπιστωθεί αν τηρήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

Πατούλης για Μαζωνάκη: Επιτροπή του ΙΣΑ στο ιατρείο

Στο μεταξύ, διευκρινίσεις για το παθολογικό ιατρείο, στο οποίο υπέστη ανακοπή ο Γιώργος Μαζωνάκης, έδωσε, μιλώντας στο NEWS 24/7, ο πρόεδρος του ΙΣΑ, Γιώργος Πατούλης.

Οπως αναφέρει ο κ. Πατούλης, το συγκεκριμένο ιατρείο έχει άδεια παθολογικού ιατρείου από το 2013. “Αν εκεί έχουν τοποθετηθεί μηχανήματα πλασμαφαίρεσης, είναι παράνομο. Στέλνουμε ειδική επιτροπή, αποτελούμενη απο τρία άτομα για να κάνουν ενδελεχή έλεγχο” είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον κ. Πατούλη η διαδικασία αυτή γίνεται εσπευσμένα γιατί μπορεί να υπάρχουν εντός του ιατρείου μηχανήματα, τα οποία θα επιχειρήσουν να απομακρύνουν μέσα στη νύχτα.

Η έρευνα του ΙΣΑ, έρχεται μετά από παρέμβαση του υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, για τις συνθήκες θανάτου του τραγουδιστή.

Όπως ανέφερε ο υπουργός, απαντώντας στις πληροφορίες ότι ο τραγουδιστής υπέστη ανακοπή σε ιδιωτική κλινική, κατά τη διάρκεια πλασμαφαίρεσης, μια διαδικασία η οποία δεν επιτρέπεται σε απλό ιατρείο, που σημαίνει ότι η κλινική δεν είχε άδεια.

Η ανάρτηση του Άδωνι Γεωργιάδη

Από τις πρώτες πληροφορίες ο Γιώργος Μαζωνάκης υπέστη ανακοπή σε υποτιθέμενη κλινική, σε μια διαδικασία, όπως λέγεται πλασμαφαίρεσης. Φυσικά τα ακριβή αίτια του θανάτου του θα εξηγηθούν από την ιατροδικαστική έρευνα και αν υπάρχει και σε ποιον ευθύνη. Οφείλουμε όμως να ελέγξουμε τις ακριβείς συνθήκες του περιστατικού.

Στην πραγματικότητα λοιπόν η άδεια εκεί ήταν απλού παθολογικού ιατρείου και σε απλό ιατρείο δεν επιτρέπεται να διενεργείται μία τέτοια ιατρική πράξη. Ζήτησα από τον Πρόεδρο του ΙΣΑ να διενεργήσει άμεσα το προβλεπόμενο έλεγχο, καθώς η αρμοδιότητα του ελέγχου των ιατρείων είναι στους κατά τόπους Ιατρικούς Συλλόγους.

Η διαδικασία του ελέγχου ήδη ξεκίνησε. Σε κάθε περίπτωση καλώ τους ασθενείς να είναι προσεκτικοί σε όσα διαβάζουν στο διαδίκτυο και να μην διακινδυνεύουν την υγεία τους σε αμφίβολες συνθήκες. Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του και στους χιλιάδες φίλους του.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το απόγευμα της Τετάρτης 9 Σεπτεμβρίου, ο Γιώργος Μαζωνάκης βρισκόταν για προγραμματισμένη επέμβαση για πλασμαφαίρεση στην ιδιωτική κλινική στην οδό Καρνεάδου στο Κολωνάκι.

Περίπου στις 4:30 το απόγευμα έγινε κλήση στο ΕΚΑΒ και έφτασε στο σημείο μηχανή του ΕΚΑΒ και οι διασώστες του έκαναν ΚΑΡΠΑ.

Ταυτόχρονα έφτασε ασθενοφόρο που τον μετέτεφε στο νοσοκομείο “Ελπίς”, όπου διαπιστώθηκε πως είχε ήδη υποστεί την ανακοπή και, παρά τις προσπάθειες του ιατρικού προσωπικού, δεν κατέστη δυνατή η ανάνηψή του.

Παράλληλα, λίγο πριν τις 19:00 το βράδυ, έφτασε στο νοσοκομείο, συντετριμμένη, η αδελφή του Γιώργου Μαζωνάκη.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα