Χαρίτσης: Ακόμη και 500 εκατ. ευρώ το κονδύλι από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων

Χαρίτσης: Ακόμη και 500 εκατ. ευρώ το κονδύλι από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων
Ο αναπληρώτης υπουργός Οικονομιάς Αλέξης Χαρίτσης Eurokinissi

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας Αλέξης Χαρίτσης σημείωσε ότι το ποσό αυτό προορίζεται για σε πυροσβεστική και αστυνομία, τεχνογνωσία και αγορά εναέριων μέσων.

Ακόμη και τα 500 εκατομμύρια ευρώ μπορεί να φτάσει το ευρωπαϊκό κονδύλι για την αναβάθμιση της πολιτικής προστασίας στην Ελλάδα, σημείωσε στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6 ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας Αλέξης Χαρίτσης. Μάλιστα όπως διευκρίνισε “το ποσό αυτό προορίζεται για εξοπλισμό σε πυροσβεστική και αστυνομία, τεχνογνωσία και αγορά εναέριων μέσων”.

Μάλιστα παραδέχτηκε όλα αυτά θα έπρεπε να γίνουν προληπτικά, πριν θρηνήσουμε θύματα και σημείωσε: “Κινηθήκαμε πολύ γρήγορα και στο οικονομικό πεδίο για να αντιμετωπίσουμε τη τραγωδία στην Ανατολική Αττική” και αναφέρθηκε στα 20 εκατομμύρια προς τους πληγέντες δήμους προσθέτοντας ότι σε αυτό το ποσό θα προστεθούν και οι ευρωπαϊκοί πόροι με έξτρα αναπτυξιακά προγράμματα.

Για την έκθεση ΔΝΤ και συγκεκριμένα για τις περικοπές των συντάξεων επεσήμανε: “η έξοδος από το μνημόνιο πρέπει να έχει υλικό αντίκτυπο”. Πρέπει να παρθούν μέτρα που να το αποδεικνύουν και κυρίως στη τσέπη των πολιτών” απάντησε .

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα