ΠΙΤΕΡ ΝΤΙΝΚΛΑΤΖ, ΠΩΣ ΗΤΑΝ ΝΑ ΓΥΡΙΖΕΙΣ ΕΝΑ ΜΙΟΥΖΙΚΑΛ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΕΡΓΟ ΗΦΑΙΣΤΕΙΟ;

Ο πρωταγωνιστής του Game of Thrones και του νέου Συρανό Ντε Μπερζεράκ μιλά για λάβα, χορογραφίες και κλασικό δράμα.

-Να ανησυχείτε για τους σεισμούς, όχι για τη λάβα.
Μα… είναι λάβα.
-Ένα ηφαίστειο είναι, είναι μέρος της ζωής.

Οι συζητήσεις του συνεργείου της ταινίας Συρανό Ντε Μπερζεράκ (Cyrano) με τους ντόπιους πρέπει σε αρκετά σημεία να πλησιάζαν τον σουρεαλισμό (ή τον ζεν υπαρξισμό, αναλόγως οπτικής). Συνυπολόγισε στο μίγμα έναν σκηνοθέτη που μοιάζει να μη φοβάται να πάρει κάθε πιθανό ρίσκο, να τολμήσει κάθε πρόκληση, και κάπως έτσι έχεις το Cyrano: Ένα τεταμένης πραγματικότητας, ελεγειακό μιούζικαλ που δεν μοιάζει ούτε με θέατρο, ούτε με σινεμά – αλλά περισσότερο με όνειρο.

Γυρισμένο από τον Τζο Ράιτ (της Εξιλέωσης, του Περηφάνια και Προκατάληψη και της Άννα Καρένινα), βασισμένο σε θεατρικό μιούζικαλ με μουσική και τραγούδια των National, η ταινία αποτελεί κάτι το στυλιστικά απρόβλεπτο σε κάθε της σημείο.

Πρωταγωνιστής, στο ρόλο του Συρανό, είναι ο Πίτερ Ντίνκλατζ του Game of Thrones, υποψήφιος για Χρυσή Σφαίρα ερμηνείας – και, αδίκως, όχι υποψήφιος και για το αντίστοιχο Όσκαρ. Φοβισμένος και σίγουρος πως δεν υπάρχει περίπτωση μια γυναίκα σαν τη Ρωξάνη να τον αγαπήσει στα αλήθεια, ο Συρανό βοηθάει με τις ποιητικές λέξεις του και τις κεντημένες αισθηματικές του εκφράσεις, έναν άλλο άντρα να κερδίσει την καρδιά της αγαπημένης του.

Το The Magazine εξασφάλισε αποκλειστικά μια συνέντευξη του Πίτερ Ντίνκλατζ, ο οποίος μιλά για τις μοναδικές χορογραφίες του φιλμ, για άσβεστα πάθη και μιούζικαλ ξεσπάσματα – αλλά και, ναι, για το πώς είναι να γυρίζεις ταινία στο ενεργό ηφαίστειο της Αίτνας.

Η ταινία Συρανό Ντε Μπερζεράκ (Cyrano) κυκλοφορεί στις αίθουσες από την Tulip Entertainment.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα