Επίθεση στην Ελευσίνα – Παρέμβαση του Συλλόγου “Παύλος Φύσσας”: “Να μη φτάσουμε ξανά στις δολοφονίες”

Διαβάζεται σε 2'
Επίθεση στην Ελευσίνα – Παρέμβαση του Συλλόγου “Παύλος Φύσσας”: “Να μη φτάσουμε ξανά στις δολοφονίες”
SOOC

Τον κίνδυνο αναζωπύρωσης της νεοναζιστικής βίας καταγγέλλει ο Σύλλογος «Παύλος Φύσσας», με αφορμή την επίθεση ακροδεξιών σε αντιφασίστα στην Ελευσίνα. Αιχμές κατά της αστυνομίας και κάλεσμα για άμεση κινητοποίηση.

Την έντονη ανησυχία του για τη βίαιη επίθεση σε βάρος αντιφασίστα από φασίστες στην Ελευσίνα, εκφράζει με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Πολιτισμού «Παύλος Killah P Φύσσας», προειδοποιώντας για τον κίνδυνο αναζωπύρωσης της φασιστικής βίας στη χώρα.

Ο Σύλλογος καταγγέλλει παράλληλα την αρχική στάση της αστυνομίας και τη διακίνηση του σεναρίου περί ληστείας, υποστηρίζοντας ότι τα κίνητρα της επίθεσης ήταν εξαρχής γνωστά.

Απευθύνει, μάλιστα, κάλεσμα για άμεση κινητοποίηση φορέων, οργανώσεων και συλλογικοτήτων, τονίζοντας πως «δεν θα επιτρέψουμε ξανά τη θεσμική ανοχή ή και συγκάλυψη των ναζιστικών εγκλημάτων».

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Πολιτισμού “Παύλος Killah P Φύσσας”

«Η δολοφονική επίθεση γνωστών οργανωμένων νεοναζί εναντίον ακτιβιστή του αντιφασιστικού κινήματος στην Ελευσίνα είναι κομβικής σημασίας για την πορεία του φασισμού στην Ελλάδα.

Αν οι φασίστες αφεθούν ξανά ελεύθεροι να επιτίθονται σε όποιον δεν τους αρέσει, σε αντιφασίστες, συνδικαλιστές και μετανάστες, με μαθηματική ακρίβεια θα φτάσουν ξανά στις δολοφονίες.

Είναι άκρως ανησυχητική η αρχική στάση της αστυνομίας που διέρρευσε (και μέρους των ΜΜΕ που αναπαρήγαγαν) το σενάριο της υποτιθέμενης “ληστείας” ενώ ήταν εξ αρχής γνωστά και επιβεβαιωμένα τα κίνητρα των νεοναζί. 

Καλούμε όλους τους φορείς, τις οργανώσεις και τις συλλογικότητες από κάθε κοινωνικό και πολιτικό χώρο, σε άμεση κινητοποίηση πριν να είναι ξανά αργά. Καλούμε κάθε αρμόδιο θεσμικό φορέα να αναλάβει τις ευθύνες του.

Δε θα επιτρέψουμε ξανά τη θεσμική ανοχή ή και συγκάλυψη των ναζιστικών εγκλημάτων. 
Να δράσουμε τώρα!

Σύλλογος Πολιτισμού
«Παύλος Killah P Φύσσας»
9.10.2026».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα