Ο Τσίπρας στους πληγέντες της Κρήτης – Διήμερη περιοδεία

Διαβάζεται σε 4'
Ο Τσίπρας στους πληγέντες της Κρήτης – Διήμερη περιοδεία

Στις περιοχές που χτυπήθηκαν από την πρόσφατη κακοκαιρία και τα χωριά της μεγαλονήσου, σήμερα και αύριο, ο επικεφαλής της ΕΛ.Α.Σ.

Σε διήμερη περιοδεία στην Κρήτη, από σήμερα έως το βράδυ της Τρίτης θα βρίσκεται ο Αλέξης Τσίπρας. Μια επιλογή που η ΕΛ.Α.Σ δεν κρύβει ότι σχετίζεται με την δοκιμασία που πέρασε τις προηγούμενες ημέρες η περιοχή από την κακοκαιρία, αλλά και τα σημαντικά δομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το νησί στο σύνολο των υποδομών του.

Η αντιπροσωπεία που θα συνοδεύσει τον Αλέξη Τσίπρα στη Κρήτη θα είναι πολυμελής, ενώ ιδιαίτερο ρόλο σε αυτήν θα έχει -όπως προκύπτει από το πρόγραμμα των επαφών και των εκδηλώσεων- ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΕΛ.Α.Σ., Μίλτος Χατζηγιαννάκης.

Θα μετέχουν επίσης ο Φραγκίσκος Κουτεντάκης, τομεάρχης Οικονομικών, ο Κώστας Λαγουβάρδος αρμόδιος για θέματα Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο Θωμάς Μόσχος, τομεάρχης αγροτικών θεμάτων όπως και ο Νίκος Τριάντος με αντικείμενο τα ζητήματα υποδομών και μεταφορών. Επίσης ο Μανώλης Πλειώνης τομεάρχης Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, ο αρμόδιος για ζητήματα Τουρισμού Γιώργος Κωνσταντινίδης καθώς και ο αναπληρωτής τομεάρχης Υγείας Γιώργος Μπουλμπασάκος.

Όπως εύλογα διαπιστώνει κανείς, το κλιμάκιο της ΕΛ.Α.Σ είναι “προσαρμοσμένο” στα ζητήματα που κατά κύριο λόγο απασχολούν τους 4 νομούς της Κρήτης. Τις περιοχές, δηλαδή, που (και) πρόσφατα επλήγησαν από την κακοκαιρία και τις φυσικές καταστροφές ενώ καταγράφονται έντονες διαμαρτυρίες των κατοίκων για την ανταπόκριση της κυβέρνησης, τόσο σε επίπεδο πρόληψης όσο και στα ζητήματα που αφορούν τις ζημιές στις υποδομές και την αγροτική παραγωγή.

Με τους πολίτες ο Τσίπρας

Ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει την ευκαιρία να συνομιλήσει απευθείας με τους πολίτες της Κρήτης. Ακολουθώντας το “μοτίβο” που έχει κάνει “σήμα κατατεθέν” η ΕΛ.Α.Σ.: Πρώτα μιλούν οι πολίτες για τα προβλήματα, τις ανησυχίες και καταθέτουν τις απόψεις τους και στην συνέχεια η ΕΛ.Α.Σ. απαντά σε αυτά μέσω του πολιτικού της προγράμματος.

Μεταξύ άλλων ο Αλέξης Τσίπρας θα δει από κοντά τις ζημιές που έγιναν από την κακοκαιρία στο Οροπέδιο του Λασιδίου, σε Άνω Μυλοπόταμο, Λιβάδια και Ζωνιανά αλλά και στην περιοχή του Μελαμπέ στο Ρέθυμνο, πληττοντας κυρίως την αγροτική παραγωγή στις δύο περιοχές. Επίσης θα έχει την ευκαιρία να μιλήσει με κατοίκους στα χωριά Γέργερη (Ηράκλειο) Σπήλι (Ρέθυμνο) και Ανώγεια/

Οι επαφές της ΕΛ.Α.Σ.

Ταυτόχρονα το πολυμελές κλιμάκιο της ΕΛ.Α.Σ. θα έχει συναντήσεις με σειρά φορέων της Κρήτης. Ενδεικτικά ο γραμματέας του κόμματος, Μίλτος Χατζηγιαννάκης θα συναντηθεί με τους εργαζόμενους στο Νοσοκομείο Χανίων, ενώ επίσης θα συναντηθεί με τον δήμαρχο της Πόλης και τον αντιπεριφερειάρχη για ζητήματα υγειονομικών υποδομών. Παράλληλα θα έχει συναντήσεις με τις οργανώσεις της ΕΛ.Α.Σ. στον νόμο.

Αντίστοιχα, μέλη του κλιμακίου της ΕΛ.Α.Σ. θα έχουν συναντήσεις με τον Δικηγορικό Σύλλογο του Ηρακλείου, την Διοίκηση των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών, αλλά και τον Δήμαρχο Μαλεβιζίου για τα ζητήματα που αφορούν τα αντιπλημμυρικά έργα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόσφατα η Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη δημιούργησε τις συντονιστικές επιτροπές της Περιφέρειας. Ανάμεσα σε αυτές και οι επιτροπές των 4 νομών της Κρήτης με 17 μέλη στο Ηράκλειο, από 11 μέλη σε Χανιά και Ρέθυμνο και 6 μέλη στο Λασίθι.

Συνολικά, αξίζει να θυμίζουμε, ότι η περιοδεία του Αλέξη Τσίπρα στην Κρήτη θα είναι μια από τις πολλές που θα πραγματοποιήσει σε όλη την χώρα, ανταποκρινόμενος έτσι σε μία άτυπη μεν, αλλά ιδιαίτερα απαιτητική προεκλογική περίοδο. Στην ΕΛ.Α.Σ. θεωρούν ότι η άμεση επαφή με την κοινωνία με την παράλληλη ενεργοποίηση των οργανώσεων του κόμματος είναι “το κλειδί” ώστε να επιτευχθεί ο δεδομένος στόχος: Η νίκη στις επερχόμενες εκλογές της Άνοιξης και η δημιουργία μιας προοδευτικής κυβέρνησης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα