Ο Soulja Boy θέλει να γίνει… πρόεδρος των ΗΠΑ το 2028

Διαβάζεται σε 2'
Ο Soulja Boy θέλει να γίνει… πρόεδρος των ΗΠΑ το 2028
Ο Soulja Boy AP Photo Chris Pizzello

Την πρόθεσή του για υποψηφιότητα για την προεδρία των ΗΠΑ το 2028 ανακοίνωσε στο Instagram ο Soulja Boy.

Σε μια ανακοίνωση που προκάλεσε αίσθηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Αμερικανός ράπερ Soulja Boy αποκάλυψε την πρόθεσή του να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία των ΗΠΑ στις εκλογές του 2028, συνοδεύοντας την ανάρτησή του με το hashtag #America2028.

Η είδηση αυτή συγκέντρωσε αμέσως το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης, καθώς ο 36χρονος μουσικός είναι γνωστός για την καινοτόμα προσέγγισή του στη μουσική βιομηχανία και την ποπ κουλτούρα, ενώ πλέον φαίνεται πως στοχεύει να επηρεάσει άμεσα και την πολιτική σκηνή.

Η πρωτοβουλία του Soulja Boy έρχεται σε μια εποχή όπου καλλιτέχνες και δημόσια πρόσωπα αναλαμβάνουν όλο και πιο ενεργούς ρόλους στην πολιτική, χρησιμοποιώντας την επιρροή και την αναγνωρισιμότητά τους για να προωθήσουν τις θέσεις τους.

Ο ράπερ, ο οποίος εκτοξεύθηκε στη δημοσιότητα με την παγκόσμια επιτυχία «Crank That (Soulja Boy)», δείχνει να θέλει να μεταφέρει την ίδια δημιουργική ενέργεια και πρωτοπορία στη δημόσια διοίκηση.

Στην τοποθέτησή του, ο Soulja Boy περιέγραψε το όραμά του για ένα νέο κεφάλαιο, εστιάζοντας σε τομείς όπως οι οικονομικές ευκαιρίες, η μεταρρύθμιση της ποινικής δικαιοσύνης, η εκπαίδευση, καθώς και το μέλλον της τεχνολογίας και της Τεχνητής Νοημοσύνης.

Η προεδρική υποψηφιότητα του καλλιτέχνη αναμένεται να τροφοδοτήσει εκ νέου τις συζητήσεις γύρω από τη σχέση της μουσικής βιομηχανίας με την πολιτική, αλλά και την ικανότητα των δημοφιλών προσωπικοτήτων να διαμορφώνουν την κοινή γνώμη.

Παράλληλα, με αυτή την κίνηση, ο Soulja Boy ενδέχεται να προσελκύσει ένα νέο ακροατήριο ψηφοφόρων -ιδιαίτερα ανάμεσα στη νεολαία-, η οποία φαίνεται να ταυτίζεται με την εικόνα, την αμεσότητα και το μήνυμά του.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα