Αλβανία: Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καταδικάζει τα βίαια επεισόδια στις διαδηλώσεις

Διαβάζεται σε 1'
Αλβανία: Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καταδικάζει τα βίαια επεισόδια στις διαδηλώσεις
AP Photo

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέσα από σχετική ανακοίνωση καταδικάζει τη βία κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων στα Τίρανα.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δήλωσε σήμερα Κυριακή (18/10) ότι καταδικάζει τη χρήση βίας στα Τίρανα και σε άλλες πόλεις της Αλβανίας.

Τα επεισόδια σημειώθηκαν μετά τις μαζικές φοιτητικές διαδηλώσεις, στις οποίες οι συμμετέχοντες ζητούσαν την παραίτηση του πρωθυπουργού Έντι Ράμα. Η Επιτροπή πρόσθεσε ότι χαιρετίζει τη δέσμευση των αλβανικών αρχών για την προστασία του δικαιώματος στη διαμαρτυρία.

Οι διαδηλώσεις, που τις οργάνωσαν φοιτητές, πυροδοτήθηκαν από την οργή για τη διαφθορά της κυβέρνησης, την έλλειψη θέσεων εργασίας και τα χαμηλά πρότυπα στην εκπαίδευση. Την περασμένη εβδομάδα γέμισαν το κέντρο των Τιράνων και επεκτάθηκαν σε άλλες πόλεις της χώρας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα