Χειμάρρα: Βορειοηπειρώτης πυροβόλησε εναντίον αστυνομικών

Χειμάρρα: Βορειοηπειρώτης πυροβόλησε εναντίον αστυνομικών
Ασυτυνομικός περνά κορδέλα σε δρόμο στα Τίρανα AP

Το περιστατικό το οποίο διερευνάται έγινε στους Βουλιαράτες, ένα από τα μεγαλύτερα χωριά της Άνω Δρόπολης, με την αστυνομία να αναζητά τον 35χρονο Βορειοηπειρώτη.

Ένα περίεργο περιστατικό σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου στην Αλβανία και συγκεκριμένα στην περιοχή Βουλιαράτες.  

Σύμφωνα με πληροφορίες κατοίκων στο Himara.gr, στις 10 το πρωί ένας 35χρονος Βορειοηπειρώτης πυροβόλησε ενώπιον αστυνομικών προσπαθώντας -όπως λένε οι ίδιοι- να τους εμποδίσει να κατεβάσουν την ελληνική σημαία που βρισκόταν σε περίοπτη θέση στην περιοχή.

Κάτι τέτοιο όμως δεν επιβεβαιώνεται για την ώρα και γίνεται λόγος σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες ότι το συμβάν δεν έχει σχέση με την εθνική γιορτή της 28 Οκτωβρίου. Μάλιστα άλλα τοπικά sites σημειώνουν ότι μια από τις σφαίρες βρήκαν το αυτοκίνητο της αστυνομίας με αποτέλεσμα να σπάσει και πως ο 35χρονος έχει ψυχολογικά προβλήματα.  

Στην συνέχεια πάντως ο 35χρονος διέφυγε σε ορεινή περιοχή για να αποφύγει την σύλληψη. Οι αστυνομικές δυνάμεις του Αργυροκάστρου ζήτησαν την συνδρομή των αλβανικών ειδικών δυνάμεων “Rinea” και στις έρευνες συμμετέχει και ελικόπτερο που έσπευσε στην περιοχή από τα Τίρανα.

Κατά το himara.gr, η προβοκάτσια των αλβανικών ΜΜΕ έκανε την δουλειά της. Κάθε χρόνο στην επέτειο του ΟΧΙ τα χωριά της Ελληνικής Μειονότητας στην Αλβανία στολίζουν τους δρόμους με την ελληνική σημαία. Το γεγονός αυτό τα αλβανικά μέσα το προβάλουν ως πρόκληση κατά της Αλβανίας με αποτέλεσμα να ξεσηκώνουν την κοινή γνώμη αλλά και την αστυνομία.

Η Αθήνα παρακολουθεί το θέμα χωρίς να επιβεβαιώνεται για την ώρα η προσπάθεια των Αλβανών αστυνομικών να κατεβάσουν την σημαία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα