Βίντεο κατέγραψε το σπάνιο “καλαμάρι-γουρουνάκι” στον Ειρηνικό Ωκεανό

Βίντεο κατέγραψε το σπάνιο “καλαμάρι-γουρουνάκι” στον Ειρηνικό Ωκεανό
Καλαμάρι-γουρουνάκι

Ερευνητές στον Ειρηνικό Ωκεανό κατάφεραν να καταγράψουν σε βίντεο το "καλαμάρι-γουρουνάκι", ένα σπάνιο είδος ψαριού που δεν εντοπίζεται εύκολα. Ένα από τα πιο εντυπωσιακά πράγματα είναι ότι είναι απολύτως διάφανο.

Υπάρχουν αμέτρητα “θαύματα” στον ωκεανό, με πολλά από αυτά να είναι ακόμη εντελώς άγνωστα στον άνθρωπο.

Στην πραγματικότητα, εξακολουθούμε να βλέπουμε νέες ανακαλύψεις ειδών σε όλο τον κόσμο, καθώς και παρατηρήσεις σπάνιων όντων, των οποίων προηγουμένως δεν είχαμε σαφή εικόνα.

Είμαστε σε θέση να μελετήσουμε καλύτερα αυτά τα είδη, χάρη στο έργο των ερευνητικών σκαφών όπως το Nautilus, το οποίο χρηματοδοτείται από την Ocean Exploration Trust και πρόσφατα βρέθηκε σε μια ευχάριστη ανακάλυψη στον Ειρηνικό Ωκεανό.

Σύμφωνα με το Mic.com, η ομάδα του Nautilus κατάφερε να καταγράψει σε βίντεο ένα τέτοιο σπάνιο είδος και, συγκεκριμένα, το “καλαμάρι-γουρουνάκι” (piglet squid) ή αλλιώς “Helicocranchia pfefferi”, όπως είναι η επιστημονική του ονομασία.

Ενώ το “καλαμάρι-γουρουνάκι” ανακαλύφθηκε στην πραγματικότητα το 1907 και δεν είναι ένα νέο είδος, το συγκεκριμένο ήταν ένα από τα πιο σπάνια και ήταν μεγάλη η χαρά που μπορούσαν οι ερευνητές να το παρατηρήσουν από τόσο κοντά.

Το “καλαμάρι-γουρουνάκι” είναι μόλις μερικά εκατοστά σε μέγεθος και μπορεί να βρεθεί σε όλους τους ωκεανούς σε βαθύ νερό, περίπου 100 μέτρα κάτω από την επιφάνεια, αλλά είναι δύσκολο να εντοπιστεί λόγω του μικροσκοπικού μεγέθους του.

Τέλος, ένα από τα πιο εντυπωσιακά πράγματα για το “καλαμάρι-γουρουνάκι” είναι ότι είναι απολύτως διάφανο και μπορεί κανείς να δει μέχρι και τα εσωτερικά του όργανα.

Δείτε το βίντεο:

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα