O Ερντογάν απειλεί τώρα και τους Γερμανούς

default image

Αιτία η κράτηση από την αστυνομία της αντιπροέδρου του τουρκικού κοινοβουλίου στο αεροδρόμιο της Κολωνίας, με αποτέλεσμα να χάσει την πτήση της

Για εξηγήσεις κάλεσε o Τούρκος ΥΠΕΞ τον Γερμανό πρέσβη στην Άγκυρα, ύστερα από το διπλωματικό επεισόδιο που έλαβε χώρα στο αεροδρόμιο της Κολωνίας την περασμένη Δευτέρα. Όπως δημοσίευσε το Reuters η αντιπρόεδρος του Τουρκικού Κοινοβουλίου, Αϊσενίρ Μπαντσεκαπιλί, κρατήθηκε από την ασφάλεια του γερμανικού  αεροδρομίου ώστε να ελεγχθούν τα ταξιδιωτικά της έγγραφα.

Τι είχε προηγηθεί

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά η Αϊσενίρ Μπαντσεκαπιλί έχασε το διπλωματικό της διαβατήριο και το τουρκικό προξενείο στην Κολωνία την προμήθευσε με ένα προσωρινό. Η αστυνομία του αεροδρόμιο την σταμάτησε για έλεγχο και μάλιστα δεν την άφηνε να ταξιδέψει,με αποτέλεσμα να χάσει την πτήση της.

Η ίδια μάλιστα δήλωσε ότι “δεν δέχονταν το προσωρινό διαβατήριο. Παρότι τους είπα ποια είμαι, μου απάντησαν ότι “δεν μας ενδιαφέρει”” και συμπλήρωσε: “Αυτή είναι η Ευρωπαϊκή σας Ένωση;”.

H απάντηση Ερντογάν

Η απάντηση ήρθε άρον – άρον από τον Πρόεδρο της Τουρκίας ο οποίος σε ομιλία του είπε χαρακτηριστικά: «Δέχεστε και φιλοξενείτε τρομοκράτες αλλά αναγκάζετε την αντιπρόεδρο της Βουλής αυτής της χώρας να περιμένει με τις ώρες στο αεροδρόμιο. Δεν θα έπρεπε να κάνουμε το ίδιο και σε αυτούς; Και μετά λένε τον Ερντογάν δικτάτορα» και πρόσθεσε: “Η Τουρκία θα αναγκαστεί να προχωρήσει σε αντίποινα εάν δεν γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες. Πολλοί τρομοκράτες κυκλοφορούν άνετα στην Ευρώπη παρότι η Τουρκία έχει απαιτήσει την έκδοσή τους”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα