Η Ευρώπη που μένουμε

default image

Είμαστε υποχρεωμένοι να δουλέψουμε πάνω στην ενσωμάτωση των προσφύγων, να αλλάξουμε προσέγγιση, και ίσως έτσι να καταφέρουμε κάτι καλύτερο. Η ενσωμάτωση είναι ένας δρόμος δύο κατευθύνσεων και απαιτεί προσπάθειες από όλους

Ανταπόκριση από τη Γερμανία, του Θωμά Τζήρου

Ήθελα εδώ και 2 μήνες να γράψω κάτι για τα γεγονότα στην Κολωνία. Πάντα είχα μια δικαιολογία για να μην ξεκινήσω. Κατόπιν προέκυψαν και τα γεγονότα με το “μας διώχνουν από τη Σένγκεν”. Είπα να γράψω κάτι και γι’ αυτό. Το επόμενο βήμα ήταν να τα συνδυάσω. Ξεκίνησα να γράφω και είχα τόσα λινκ που χρειαζόμουνα μέρες για να τα ταξινομήσω. Τελικά προέκυψε αυτό το κείμενο.

H Συρία και η ροή των προσφύγων

Ο εμφύλιος πόλεμος μαίνεται στη Συρία επί 3+ χρόνια (τέλος 2014), με πάνω από 200.000 νεκρούς, και η εμφάνιση της ISIS έκανε τα πράγματα ακόμα πιο περίπλοκα. Η Δύση προσπαθεί να βρει μια ισορροπία μεταξύ των συγκρουόμενων συμφερόντων, ενώ κανείς δεν νοιάζεται για τα εκατομμύρια προσφύγων. Η Τουρκία έχει μαζέψει περίπου 2 εκατομμύρια στα σύνορα με τη Συρία, ο Λίβανος περίπου ένα και η Ιορδανία 750.000. Τα αραβικά κράτη δεν έχουν πάρει κανέναν.

Η ροή των προσφύγων στην Ελλαδα είναι σταθερή, η Αμυγδαλέζα γεμάτη και η Ευρώπη κοιμάται ήσυχα στα τέλη του 2014.

Τον Ιανουάριο του 2015 αναλαμβάνει ο ΣΥΡΙΖΑ και δημιουργεί μια κυβέρνηση που δεν κάνει απολύτως τίποτα, εκτός, ίσως, από το οικονομικό του επιτελείο.

Η ροή των προσφύγων αυξάνει και η αρμόδια υπουργός μάς λέει ιστορίες, αφήνοντας τους εθελοντές στα νησιά να βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά.

Τον Ιανουάριο του 2016, σχεδόν την ίδια εβδομάδα εμφανίστηκαν 2 άρθρα, ένα στον ελληνικό τύπο και ένα στον αγγλικό από Έλληνες. Ο ένας μάλιστα ήταν και πολιτευτής καινούργιου κόμματος, «διαφορετικού». Και τα δυο άρθρα ήταν στην ίδια γραμμή: Η ευθύνη του προσφυγικού είναι εξ’ ολοκλήρου του ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε απειλήσει με ροή των προσφύγων στην Ευρώπη (βλέπε Καμμένος), και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι που δεν διαχωρίζει τους οικονομικούς μετανάστες από τους πρόσφυγες.

Το εγχώριο άρθρο μάλιστα ήταν ένα απόλυτο γλύψιμο του Σαμαρά, που το είχε τακτοποιημένο το προσφυγικό (Αμυγδαλέζα, Φαρμακονήσι, κλπ). Δεν υποστηρίζω πουθενά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τα έκανε όλα καλά, ίσα-ισα.  Για ευνόητους λόγους δεν θα βάλω λινκ. Απλά το αντεπιχείρημά μου είναι ότι όλα αυτά προϋποθέτουν κυβέρνηση που λειτουργεί έστω και με υποτυπώδες σχέδιο. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε σε καμία περίπτωση κάτι τέτοιο μέχρι σήμερα. Το χειρότερο στα παραπάνω άρθρα ήταν το ότι ενισχύουν την προσπάθεια εξεύρεσης αποδιοπομπαίου τράγου για την αλλαγή πολιτικής στην ΕΕ. Η αύξηση των ροών, όπως ο ένας εκ των δυο αρθρογράφων λέει πιο κάτω στο κείμενο του, είχε να κάνει και με την πρόσκληση της ίδιας της Μέρκελ, στην οποία ανέστειλε τη Σένγκεν για τη Γερμανία, και φυσικά με συνέχιση αλλά και αύξηση της έντασης του πολέμου πίσω.

 

Οι πρόσφυγες, λύση στην Γερμανία

Τον Μάρτιο του 2015 εμφανίζεται στην Γερμανία , μελέτη του Ινστιτούτου Μετανάστευσης του Bertelsmann, που λέει ότι η Γερμανία χρειάζεται για τα επόμενα χρόνια 500.000 μετανάστες εκτός Ευρώπης. Χρειάζεται φθηνά εργατικά για τις δουλειές που δεν παίρνει κανένας Γερμανός, αλλά και για το ασφαλιστικό τους.

Ο αριθμός αυτός επαναλαμβάνεται αργότερα και από τη Μέρκελ αλλά και από τον Σίγκμαρ του συγκυβερνώντος SPD. Το Ινστιτούτο ανήκει στο ομώνυμο γκρουπ εταιρειών που -εκτός των άλλων- κατέχει και την ιδιοκτησία της φιλελεύθερης FAZ. Νεότερες μελέτες της εφημερίδας  δείχνουν ότι τις μισές νέες θέσεις εργασίας στη Γερμανία το 2015 τις πήραν μετανάστες.

Τον Ιούλιο του 2015 η κυβέρνηση της Γερμανίας είχε καταφέρει να αποσωβήσει ακόμα μια πιθανή διάλυση της ΕΕ, να συνετίσει τους Έλληνες και να τους γυρίσει πίσω  στην πολιτική λιτότητας. Πολιτική που είχε ανεβάσει τη Μέρκελ στην κορυφή της δημοτικότητας της εσωτερικά, σε σημείο που ο πρωθυπουργός του κρατιδίου του Schleswig Holstein και μέλος του SPD να δηλώσει προβοκατόρικα ότι αν και ο Σίγκμαρ Γκάμπριελ θα ήταν καλός ως καγκελάριος, δεν υπάρχει λόγος αλλαγής της Μέρκελ, μια και φαίνεται να τα κάνει όλα καλά και ότι αυτήν προτιμά ο λαός.

Στο εξωτερικό όμως η Ανγκέλα κατακρίνεται για την πολιτική λιτότητας, πολλές φορές χαρακτηρίζεται ως Χίτλερ, και σε ό,τι αφορά το προσφυγικό δεν έχει αποφύγει την κατακραυγή  σε τηλεοπτική της εμφάνιση με προασφυγόπουλα, όπου έχει καταφέρει να κάνει ένα κοριτσάκι να κλάψει.

Το προσφυγικό φουντώνει, κυρίως λόγω καλοκαιρίας που επιτρέπει τα πιο ασφαλή ταξίδια με τις βάρκες, και η Μέρκελ σε σύνοδο της ΕΕ προσπαθεί να πείσει τις άλλες χώρες του βορρά να πάρουν και αυτές μέρος των προσφύγων.

Ο θάνατος του μικρού Αϊλάν και η φωτογραφία του “ξεβρασμένου” παιδιού στις ακτές της Τουρκίας αλλάζουν τελείως το κλίμα στην ΕΕ, και ο κόσμος, ιδίως στη Γερμανία, αρχίζει και ενδιαφέρεται όλο και πιο πολύ. Τα μέσα γεμίζουν με φωτογραφίες Γερμανών που υποδέχονται τους πρώτους πρόσφυγες και επαινούν τη Μέρκελ για την απόφασή της να αναστείλει τη συμφωνία Δουβλίνο ΙΙ. Οι δε πρόσφυγες τείνουν να την αγιοποιήσουν και η Γερμανία ζει εποχές που δεν έχει ζήσει σχεδόν ποτέ.

Οι πρόσφυγες αρχίζουν και εισρέουν στη Γερμανία μέσα από τη βαλκανική διαδρομή, με χίλιες δυσκολίες που τις προκαλούν κυρίως οι Ούγγροι, αλλά αργότερα και οι υπόλοιπες χώρες που βρίσκονται πριν τη Γερμανία. Καθώς οι πρόσφυγες εισέρχονται στην Γερμανία έχουμε δημοσιεύματα όπου  «τα κοράκια» που ψάχνουν να γεμίσουν με φθηνό εργατικό δυναμικό, εμφανίζονται να δίνουν ίσες ευκαιρίες στους πρόσφυγες.

 

Η αρχή του τέλους

Η Μέρκελ επαινείται διεθνώς και το Time την χαρακτηρίζει πρόσωπο της χρονιάς, καγκελάριο του ελεύθερου κόσμου. Εσωτερικά όμως τα προβλήματα έχουν ήδη ξεκινήσει. Οι δήμοι ζητάνε βοήθεια για τους πρόσφυγες, το Μόναχο δηλώνει αδυναμία να δεχτεί περισσότερους, οι Pegida διαμαρτύρονται και έχουμε και 887 επιθέσεις και εμπρησμούς μέσα στο 2015 κτιρίων που ήταν ή θα γινόταν κέντρα για πρόσφυγες, χωρίς μέχρι τώρα να έχει υπάρξει καμία καταδίκη.

Ο Οκτώβριος περνά με εσωτερικές διαμαρτυρίες και με τις χώρες-περάσματα σταδιακά να κλείνουν τα σύνορά τους. Ο Νοέμβριος φέρνει την τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι. Οι ηγέτες της ΕΕ προσπαθούν να δείξουν ψύχραιμοι, το παιχνίδι όμως ήδη έχει χαθεί. Η ευρωπαϊκή 9/11 είναι το Παρίσι. Η ξενοφοβία μεγαλώνει, μιας και απειλεί τον τρόπο ζωής των Ευρωπαίων. Το χτύπημα ήταν επιλεγμένο. Δεν χτυπήσανε οικονομικό στόχο όπως στην Νέα Υόρκη, αλλά τον ανέμελο τρόπο διασκέδασης. Η επίθεση πέτυχε τον στόχο της.

Η Κολωνία ως δικαιολογία

Λίγο αργότερα, παραμονή πρωτοχρονιάς, τα γεγονότα στην Κολωνία φέρνουν το τελειωτικό χτύπημα στην κοινή γνώμη της Γερμανίας σε ό,τι αφορά τους πρόσφυγες. Η προσβολή απέναντι στις γυναίκες δεν είναι απλή για την γερμανική κοινωνία, κοινωνία η οποία μπορεί ακόμα να έχει προβλήματα ανισότητας μεταξύ των φύλων αλλά ταυτόχρονα έχει μια διαφορετική αντιμετώπιση της γυναίκας, που προέρχεται κυρίως από την μεταπολεμική κοινωνία της.

Δεν είμαι σε θέση να ξέρω και δεν υποστηρίζω ότι τα γεγονότα της Κολωνίας είχαν τον συγκεκριμένο στόχο, υποστηρίζω όμως ότι χρησιμοποιήθηκαν για να ενισχύσουν την πιεση για το σταμάτημα των ροών των προσφύγων προς τη χώρα, αλλάζοντας τη στάση της κοινής γνώμης.

Τη Δευτέρα 4 Ιανουαρίου του 2016, η αστυνομία της Κολωνίας έδωσε συνέντευξη τύπου, την οποία και αναπαρήγαγε ο τοπικός τύπος.

Η αστυνομία δήλωσε τα παρακάτω:

*Υπήρξε ένα αρχικό γκρουπ 1.000 ανδρών. Από αυτό το γκρουπ “ξεπήδησαν” αυτοί που παρανομήσανε. Πόσοι ήταν δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο.

*Υπάρχουν 5 συλληφθέντες αλλά ακόμα κανένας κατηγορούμενος.

*Υπάρχουν 60 καταγγελίες, ενώ ο αστυνομικός διευθυντής μιλάει για 80 θύματα. Περίπου το 25% αυτών είναι θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης.

*Σύμφωνα με τον διευθυντή της αστυνομίας, υπάρχουν πολλές παραβάσεις σεξουαλικής φύσεως. Χουφτώσανε γυναίκες, αλλά και προσέβαλαν πολλές με λογια αλλά και με έργα.

*Οι παραβάσεις/εγκλήματα γίνανε από άντρες που είχαν εμφάνιση Βορειοαφρικάνου ή γενικά ανθρώπου προερχόμενου από τις αραβικές χώρες.

To Spiegel, την ίδια μέρα, προσθέτει ότι σύμφωνα με την αστυνομία τα 1.000 άτομα ήταν χωρισμένα σε γκρουπ το 20 με 40 ατόμων και επιτεθήκαν στις γυναίκες μεταξύ 12 και 4 το πρωί. Επαναλαμβάνει ότι ήταν βορειοαφρικανικής ή αραβικής καταγωγής, και ότι ήταν μεθυσμένοι ή τουλάχιστον πιωμένοι. Η ηλικία τους ήταν μεταξύ 19 και 35, και επίσης κλέβανε πορτοφόλια, κινητά και τσάντες.

H Bild την επομένη βγήκε ενισχύοντας το άρθρο με επιθέσεις στο Αμβούργο :

 Laut Zeugen waren es meist junge Ausländer (vermutlich Nordafrikaner) die sich in Gruppen zusammen rotteten, junge Frauen belästigten. Zunächst nur verbal («Schlampe», Ficki Ficki»). Dann wurden Opfer eingekesselt, beklaut. Die Männer griffen ihnen an die Brüste, in den Intimbereich.Handys und Portemonnaies wurden geklaut. Polizeisprecher Holger Vehren: «Bisher sind bei uns sechs Anzeigen eingegangen. Die Opfer sind zwischen 18 und 24 Jahre alt.»

Και στην περίπτωση του Αμβούργου έχουμε τους δράστες να  εμφανίζονται με τα ίδια φυλετικά χαρακτηριστικά και με ηλικίες μικρότερες. Τις επόμενες μέρες τα δημοσιεύματα πληθαίνουν όπως και οι καταγγελίες. Σε ένα συμμάζεμα της Die Zeit, μέσα σε λιγότερο από 10 μέρες οι καταγγελίες υπερβήκανε τις 600, αλλά το σημαντικό κομμάτι υπήρξε το είδος της συζήτησης που άνοιξε.

Μια άνευ προηγουμένου υστερία κατά των προσφύγων επικράτησε τις επόμενες μέρες, χωρίς ταυτόχρονα να μπορεί να εξηγήσει επαρκώς η αστυνομία την αδράνειά της. Η κουβέντα μεταφέρθηκε εκεί που βόλευε τον κίτρινο τύπο και τα δεξιά εκτρώματα των pegida  (και κάθε είδους -gida), αλλά και του AfD. Στους αιτούντες  ασύλου, στους πρόσφυγες. Παρ’ όλο που η Κολωνία ήδη ένα χρόνο πριν θεωρούνταν η πρωτεύουσα των μικροκλοπών. Τις επόμενες ημέρες παντού βλέπουν πρόσφυγες. Σε επαρχιακές εφημερίδες αναφέρονται γεγονότα σεξουαλικής παρενόχλησης που θα μπορούσαν να συνδυαστούν με τη μέθη των  “θυτών”, αλλά που επιλέγουν να τα συνδυάσουν με τα γεγονότα της Κολωνίας.

Ένα μήνα μετά, το AfD (κάτι ακόμα πιο δεξιό από ΑΝΕΛ) έχει πιάσει το 12% στις σφυγμομετρήσεις, και η Γερμανία έχει κάτσει πίσω σε ό,τι αφορά τα εσωτερικά της ΕΕ για τους πρόσφυγες, αφήνοντας την Αυστρία, Σλοβακία, Τσεχία και Ουγγαρία να παίζουν το δικό της παιχνίδι και να μιλάνε για έξοδο της Ελλάδας από τη Σένγκεν. Παράλληλα, η Δανία, Ελβετία, Νορβηγία, αλλά και η Ολλανδία, κάνουν ό,τι μπορούν για να δημιουργήσουν μια αίσθηση αφιλόξενης Ευρώπης, ώστε να αποθαρρύνονται οι πρόσφυγες. Πώς μπορείς να αποθαρρύνεις κάποιον όταν πίσω του έχει τον σίγουρο θάνατο;

Η δημοτικότητα της Μέρκελ πέφτει σε σημείο που να έχουμε δημοσκοπήσεις όπου το 40% των ερωτηθέντων ζητούν να παραιτηθεί η Μερκελ εξ αιτίας της πολιτικής της στο θέμα των προσφύγων.

Η Μέρκελ προσπαθεί να μην χάσει τον τίτλο της “Καγκελαρίου του ελεύθερου κόσμου”, και παράλληλα αφήνει τα μέσα και τους υπουργούς της να μιλάνε. Η ίδια υπερασπίζεται την πολιτική της, αλλά έχει ήδη σκληρύνει τη ρητορική της. Η αλλαγή της πολιτικής εσωτερικά έχει αφεθεί κυρίως στις δηλώσεις των διαφόρων πολιτικών και στην κοινή γνώμη.

Παρ’ ό,τι όλοι μιλάνε για το πώς θα σταματήσουν τη ροή των μεταναστών, κανένας δεν μιλάει για το βασικό θέμα, ή σχεδόν κανένας. Τον τερματισμό του πολέμου και, αν αυτό δεν είναι δυνατόν σύντομα, τουλάχιστον για την ενσωμάτωσή τους στις δυτικές κοινωνίες. Ο Τσέχος πρόεδρος, που το… κατέχει το θέμα, λέει ότι οι μουσουλμάνοι δεν μπορούν να ενσωματωθούν ποτέ στην Ευρώπη. Ο Γάλλος πρωθυπουργός βρίσκει ότι το προσφυγικό αποσταθεροποιεί την Ευρώπη, πράγμα που είναι αλήθεια αλλά μάλλον για άλλους λόγους.

 

Η ενσωμάτωση στη Γερμανία

Είναι όμως τόσο απλό; Πόσο ενσωματωμένοι είναι οι Τούρκοι στη Γερμανία; Πόσο οι Έλληνες; Τι εννοεί ενσωμάτωση ο καθένας; Η τήρηση των νόμων δεν είναι ενσωμάτωση, είναι βασική αρχή σε κάθε ευνομούμενη κοινωνία.

Πρόσφατα βρέθηκα σε μια εκδήλωση όπου θα μιλούσε ένας Σύριος πρόσφυγας, καθηγητής Αγγλικών. Η εκδήλωση θα γινόταν σε ένα μπαρ. Δεν έγινε γιατί ο Σύριος δεν θέλησε να παραστεί σε ένα χώρο όπου θα σερβιριζόταν αλκοόλ. Δεν θέλησε να καθήσει, παρ’ ό,τι του προτάθηκε να μη σερβιριστεί αλκοόλ. Σε αντίθεση μ’ αυτόν υπήρξαν τρεις άλλοι Σύριοι που μιλήσανε στην θέση του, χωρίς να έχουν κανένα πρόβλημα. Μάλιστα θελήσανε να πείσουν τους παριστάμενους ότι είναι έτοιμοι να ενσωματωθούν και να προσφέρουν στη γερμανική κοινωνία. Δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα ενσωματωθούν και αυτοί.

Η γερμανική εκπαίδευση ενσωμάτωσης δίνει σημασία σε δύο πράγματα. Να μάθει ο ξένος τα βασικά της γερμανικής γλώσσας και να περάσει συγκεκριμένες αρχές στους μετανάστες, με βασική την υπακοή στους νόμους. Δεν υπάρχει καμία ουσιαστική εκπαίδευση ενσωμάτωσης. Δεν εξηγούνται τα γιατί, αρκεί να τηρεί κάποιος ό,τι του λένε. Οι μετανάστες έχουν συγκεκριμένους σκοπούς να επιτελέσουν, τουλάχιστον η πρώτη γενιά. Να κρατήσουν χαμηλά τους μισθούς, να αναλάβουν θέσεις εργασίας που δεν θα πήγαιναν Γερμανοί και ασφαλώς να συντηρήσουν το κοινωνικό κράτος μέσω των κρατήσεων για την ασφάλειά τους. Υπάρχουν βέβαια και κάποιοι που τα καταφερνουν καλύτερα, αλλά η πλειοψηφία ακολουθεί αυτόν τον κανόνα.

Η Γερμανία δεν έχει ακόμα ενσωματώσει του Γερμανούς από την Ρωσία (περίπου 3 εκ. που ήρθαν τη δεκαετία του ’90), ούτε καν τους Ανατολικογερμανούς. Η ανατολική Γερμανία ακόμα έχει χαμηλότερους μισθούς, μεγαλύτερη ανεργία και τα περισσότερα ξενοφοβικά κινήματα έχουν την έδρα τους εκεί. Η Ευρώπη δεν είναι ένα ενιαίο πράγμα, και απ’ ό,τι φαίνεται ούτε καν η ίδια η Γερμανία.

Η πρόσφατη απόφαση που πάρθηκε για εμπλοκή του ΝΑΤΟ για την φύλαξη των θαλασσίων συνόρων Τουρκίας-Ελλάδας δεν καταλαβαίνω στο τι εξυπηρετεί. Θα αποκλείσει την Ελλάδα από την Τουρκία; Θα βουλιάζει τις βάρκες με τους πρόσφυγες ή θα γυρνάει τις βάρκες πίσω στην Τουρκία, επιτρέποντας στους δουλέμπορους να βγάζουν λεφτά χωρίς να παραδίδουν την υπηρεσία;

Η λύση στο θέμα των προσφύγων είναι ξεκάθαρα ο τερματισμός του εμφύλιου και προφανώς η διάλυση της ISIS. Δεν είναι εύκολο, πιθανόν και να είναι αδύνατον. Οι Ρώσοι με το καθεστώς, οι Αμερικάνοι, οι Ευρωπαίοι, το Ιραν, αλλά και τα αραβικά κράτη έχουν όλοι επιλέξει και κάποια πλευρά. Η δε Τουρκία παίρνει λεφτά από ΕΕ και παράλληλα κάνει εμπόριο με ISIS, κερδίζοντας από παντού. Πάνω σε όλους αυτούς κερδοσκοπούν οι έμποροι όπλων και παράλληλα μειώνεται η ανεργία στα δυτικά κράτη. Δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα, και εξαγωγή όπλων αλλά και μη εισαγωγή προσφύγων.

Αν δεν θέλουμε ή δεν μπορούμε να σταματήσουμε τον πόλεμο, είναι σίγουρο ότι ούτε τη ροή των προσφύγων θα μπορέσουμε να σταματήσουμε. Αν η λύση είναι να τους εγκλωβίσουμε στην Ελλάδα, τότε μάλλον σε λάθος Ένωση βρισκόμαστε – και δεν αναφέρομαι μόνο στους Έλληνες, αλλά σε όλους τους Ευρωπαίους που πιστεύουν ότι μπορεί να υπάρξει μια Ενωμένη Ευρώπη.

Η κατάσταση στη Συρία μπορεί να κρατήσει για πάρα πολλά χρόνια, είναι πολύ σημαντικό να δούμε πώς μπορούμε να ζήσουμε μαζί με τους πρόσφυγες και να μπορέσουμε να τους δώσουμε να καταλάβουν γιατί η εδώ κοινωνία είναι διαφορετική από τη δική τους. Δεν φτάνει ένα απλό “έτσι είναι και αν σου αρέσει”. Είμαστε υποχρεωμένοι να δουλέψουμε πάνω στην ενσωμάτωση των προσφύγων, να αλλάξουμε προσέγγιση, και ίσως έτσι να καταφέρουμε κάτι καλύτερο. Η ενσωμάτωση είναι ένας δρόμος δύο κατευθύνσεων και απαιτεί προσπάθειες από όλους.

Disclaimer: Δεν ειμαι ειδικός αναλυτής και ούτε δηλώνω κάτι τέτοιο, αυτό ειναι προνόμιο άλλων άσχετων που κάνουν καριέρα στον καιρό της κρίσης.

Υ.Γ. Είναι η πρώτη φορά που στεναχωριέμαι επειδή είχα δίκιο σε κάτι… “ Κολωνία: 3 από τους 58 άνδρες που συνελήφθησαν για μαζικές σεξουαλικές επιθέσεις την παραμονή της Πρωτοχρονιάς ήταν πρόσφυγες από την Συρία ή το Ιράκ” (της Independent)

(Πηγή: Newdiaspora.com)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα