Mado: Ποια είναι η τουρκική αλυσίδα που έκανε απόβαση στην Ελλάδα

Το πρώτο της κατάστημα στην Θεσσαλονίκη άνοιξε η μεγαλύτερη αλυσίδα καφεστιατορίων της Τουρκίας Mado. Ποια θα είναι τα σχέδια της για την ελληνική αγορά
- 28 Νοεμβρίου 2016 13:51
Μικρή γεύση από την μεγαλύτερη αλυσίδα καφεστιατορίων της Τουρκίας Mado έχουν την δυνατότητα να πάρουν οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Θεσσαλονίκης καθώς μετά από απανωτές αναβολές άνοιξε χθες το κατάστημα στο 8 της οδου Βενιζέλου.
news247 o κ. Στεφανος Χατζημανώλης (μέτοχος και Γενικός Διευθυντής της Yasar Ice Cream & Food Items IKE, της εταιρείας που έχει αναλάβει την ανάπτυξη της Mado στην Ελλάδα) το συγκεκριμένο κατάστημα αποτελεί το πρώτο που απευθύνεται κυρίως σε περαστικούς και για take away. Πέρα από τα παραδοσιακά ανατολίτικα γλυκά και τις πίτες επιτόπου παρασκευάζεται και ο ντουντουρμάς το παγωτό που παράγεται με κατσικίσιο γάλα και σκόνη από σαλέπι, από ρίζα ορχιδέας καθώς και το κιουνεφέ, το ζεστό κανταΐφι με γέμιση από μαστιχωτό τυρί.
Σε ότι αφορά την ανάπτυξη γίνονται συζητήσεις για την εξεύρεση χώρου που θα φιλοξενήσει το πρώτο κατάστημα στην Αθήνα (σ.σ. αναμένεται στο δεύτερο εξάμηνο του 2017) ενώ επαφές υπάρχουν και σε Λάρισα, Βόλο και Χανιά ενώ δεν αποκλείεται να υπάρχει τους επόμενους μήνες παρουσία και σε μεγάλο εμπορικό κέντρο. Στόχος είναι μέχρι το τέλος του 2017 να λειτουργούν τέσσερα καταστήματα ενώ μεσοπρόθεσμα θα αναπτυχθούν 12 καταστήματα, στην πλειοψηφία τους μικρού τύπου όπως αυτού της οδού Βενιζέλου.
Η ανάπτυξη 10 καταστημάτων σύμφωνα με τον κ. Χατζημανώλη θεωρείται κομβική καθώς θα ανοίξει τον δρόμο για την δημιουργία βιοτεχνικής μονάδας στην Ελλάδα (σ.σ. σήμερα οι πρώτες ύλες εισάγονται από την Βάρνα της Βουλγαρίας) καθώς στόχος είναι πέρα από την τροφοδοσία των καταστημάτων και η συνεργασία με ξενοδοχεία στον τομέα του παγωτού.