Κύπρος: Το Δικαστήριο απάλλαξε Βγενόπουλο και Μπουλούτα. Εξετάζεται η καταχώρηση έφεσης

default image

Τι αποφάσισε το δικαστήριο επί των προδικαστικών θεμάτων των δικηγόρων των δύο κατηγορουμένων

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου σε αγωγή ιδιώτη κατά των Ανδρέα Βγενόπουλου και Ευθύμιου Μπουλούτα, αναφορικά με τον τρόπο έκδοσης και διάθεσης των αξιογράφων της τέως Λαϊκής Τράπεζας, έκρινε ότι οι λεπτομέρειες των κατηγοριών περιέχουν περισσότερα του ενός αδικήματα.

Αυτό σύμφωνα με το δικαστήριο, επηρεάζει τα δικαιώματα των κατηγορουμένων για δίκαιη δίκη.

Το δικαστήριο κλήθηκε την Πέμπτη, να αποφασίσει επί προδικαστικών θεμάτων που ήγειραν οι δικηγόροι των κ. Βγενόπουλου και Μπουλούτα. Οι εναντίον των δύο αφορούσαν συνωμοσία προς καταδολίευση, απάτη, δόλο, ανακριβείς δηλώσεις προς τον σκοπό απόκτησης χρημάτων.

Το Δικαστήριο ακύρωσε τα κατηγορητήρια και διέταξε απαλλαγή των κατηγορουμένων.

Επίσης ακύρωσε και τα εντάλματα σύλληψης εναντίον των κ. Βγενόπουλου και Μπουλούτα.

Η περαιτέρω πορεία της υπόθεσης θα εξεταστεί από τον γενικό εισαγγελέα, ο οποίος θα κρίνει κατά πόσο θα προχωρήσει στην καταχώρηση Έφεσης στο Ανώτατο Δικαστήριο, που θα ελέγξει την ορθότητα της σημερινής δικαστικής απόφασης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα