Ο λόγος σου μας χόρτασε

Ο λόγος σου μας χόρτασε

Οι πολύ θετικές δηλώσεις Γκάμπριελ, για την Ελλάδα, έχουν ένα μεγάλο μειονέκτημα. Δεν τις έχει κάνει ο Σόιμπλε

Αν τα μισά από όσα δήλωσε ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, κατά την επίσκεψή του στην Ελλάδα, πραγματοποιούνταν, τα βάσανα μας θα λύνονταν σύντομα.

“Όποιος στην Ευρώπη υποστηρίζει ότι πρέπει να υπάρξει περαιτέρω λιτότητα στην Ελλάδα, θέτει σε κίνδυνο και αυτή τη μικρή ανάπτυξη, η οποία διαφαίνεται. Για το λόγο αυτό, είναι σημαντικό, πρώτον, να προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε να σταθεροποιηθούν τα κοινωνικά συστήματα στην Ελλάδα και δεύτερον, να προσπαθήσουμε να δημιουργηθούν περαιτέρω θέσεις εργασίας”, είπε μεταξύ άλλων.

Οι παραπάνω δηλώσεις θα ήταν πιο χρήσιμο, αν γίνονταν στη Γερμανία και όχι εδώ. Έχουμε πει πολλές φορές στο παρελθόν, ότι ο μόνος τρόπος για να ξέρεις πώς θα εξελιχθεί ένα Eurogroup, είναι να ακούς προσεκτικά τις δηλώσεις του Σόιμπλε. Δεν έπεσε ποτέ έξω.

Δυστυχώς, έχει αποδειχθεί από τα γεγονότα, ότι μπορεί οποιοσδήποτε εντός ή εκτός Ελλάδος να εύχεται ή να υπόσχεται, χαλάρωση της λιτότητας, αλλά αν δεν το πει ο Σόιμπλε, δεν έχει καμία σημασία.

Και ο Σόιμπλε δεν λέει τίποτα τέτοιο. Ονειρεύεται ακόμα μεγαλύτερο έλεγχο στους προϋπολογισμούς των κρατών της ευρωζώνης και έχει “παγώσει” οποιαδήποτε κουβέντα για χαλάρωση, μέχρι τις γερμανικές εκλογές το 2017.

Καλά λοιπόν τα ωραία λόγια, αλλά ας κρατάμε μικρό καλάθι. Ο δρόμος είναι μακρύς και πολύ ανηφορικός για να αρκούμαστε σε παραμύθια, ακόμα και αν προέρχονται από έναν τόσο σημαντικό παράγοντα της γερμανικής κυβέρνησης.

*Του Μάνου Χωριανόπουλου, Διευθυντή Σύνταξης του NEWS 247

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα