Παρέμβαση Αβραμόπουλου μετά το Πάσχα, με ‘εθνικό περιεχόμενο’

Μετά την παραίτηση του από τη θέση του αντιπρόεδρου της ΝΔ, ο Επίτροπος σχεδιάζει να ταράξει εκ νέου τα νερά στο νεοδημοκρατικό, αλλά και στο γενικότερο πολιτικό σκηνικό. Διαβάστε το ρεπορτάζ του news247
- 30 Μαρτίου 2015 06:15
Παρέμβαση με εθνικό περιεχόμενο αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες του news247 να πραγματοποιήσει μετά το Πάσχα ο Επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος.
Με την παραίτηση του από τη θέση του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας κατά την τελευταία συνεδρίαση της πολιτικής επιτροπής ο κ.Αβραμόπουλος είχε ταράξει τα εσωκομματικά γαλάζια ύδατα και στην επόμενη δημόσια τοποθέτηση του φαίνεται πως θα δώσει εκ νέου το παρόν στο γενικότερο πολιτικό παιχνίδι.
Κεντρικό στοιχείο της παρέμβασης του θα είναι -όπως και της ομιλίας του στην πολιτική επιτροπή της Ν.Δ- τα εξής τρία στοιχεία: Σύνθεση, συναίνεση, συνεννόηση. Γεγονός, το οποίο παραπέμπει σύμφωνα με ορισμένες ερμηνείες και στη συζήτηση που ήδη έχει ξεκινήσει σε πολιτικά παρασκήνια περί του ενδεχόμενου κυβέρνησης εθνικής ενότητας.
Στο παρελθόν ο κ.Αβραμόπουλος φερόταν ως ένα πρόσωπο που θα μπορούσε να ηγηθεί ενός τέτοιου σχηματισμού (όταν σχετικά σενάρια διακινούνταν ήδη από το καλοκαίρι του 2013 με την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ από την τότε κυβέρνηση), ενώ σε συνεντεύξεις του στο μεταξύ δεν απέκλειε την συνεργασία όλων των κομμάτων σε μία κυβέρνηση εθνικής ανάγκης- προς μεγάλη ενόχληση των τότε ενοίκων του Μαξίμου.
Οι κινήσεις του Επιτρόπου θα εξαρτηθούν σαφώς και από τις εξελίξεις που θα έχουν υπάρξει εν τω μεταξύ στην κρίσιμη διαπραγμάτευση. Ο κ.Αβραμόπουλος δεν κρύβει στους συνομιλητές του την ανησυχία του, καθώς άλλωστε θεωρεί πως μία έξοδος από το ευρώ θα ήταν καταστροφική για τη χώρα και τους πολίτες. Για αυτό και πιστεύει ότι ο Αλέξης Τσίπρας πρέπει να στηριχθεί σε μία “στροφή προς το ρεαλισμό” ώστε να απεγκλωβιστεί από ακραία στοιχεία και του δικού του κόμματος.
Στα επόμενα βήματα του ο κ.Αβραμόπουλος θα συνυπολογίσει προφανώς και το γεγονός ότι -όπως επισημαίνουν συνομιλητές του- έχει ιδιαίτερα καλές σχέσεις με τους κορυφαίους Ευρωπαίους αξιωματούχους (όπως με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και τον Επίτροπο Νομισματικών και Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί), με τους πρωθυπουργούς των περισσότερων ευρωπαϊκών χωρών (καθώς το χαρτοφυλάκιο του είναι πολιτικό και όχι τεχνοκρατικό), αλλά και με τις ευρωομάδες των σοσιαλιστών και των φιλελεύθερων, πέραν των αυτονόητων δεσμών του με αυτή του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. γ
Όσο λοιπόν η Ν.Δ αγωνίζεται να ξεφύγει από την εσωστρέφεια, ο πρώην αντιπρόεδρος της χτίζει πολιτικές συμμαχίες στις Βρυξέλλες και το υπερκομματικό, συναινετικό του προφίλ στην Αθήνα, διεκδικώντας το δικό του ρόλο στο πολιτικό παιχνίδι. Ποιος θα μπορούσε να είναι τελικά αυτός ο ρόλος θα εξαρτηθεί όμως από πολλά…