Εκρηκτικός μηχανισμός το δέμα με στόχο την Πόγκα

Εκρηκτικός μηχανισμός το δέμα με στόχο την Πόγκα
Μέτρα ασφαλείας στο κέντρο της Αθήνας για την επίσκεψη του Ρώσου προε΄δρου Βλαντιμίρ Πούτιν την Παρασκευή 27 Μαΐου 2016. Για την επίσκεψή του Βλαντιμίρ Πούτιν έχουν επιστρατευτεί 2.500 αστυνομικοί από την ελληνική αστυνομία, οι οποίοι βρίσκονται στους δρόμους της Αθήνας. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της Αστυνομίας, από τη Λεωφόρο Κατεχάκη και έως το κέντρο υπάρχει ισχυρή αστυνομική παρουσία κάθε 30 μέτρα. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Εντός του δέματος εντοπίστηκαν και δύο μπαταρίες από τις οποίες έπαιρνε ρεύμα ο μηχανισμός καθώς επίσης βίδες και σπασμένα ξυραφάκια

Αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός ήταν τελικά το δέμα το οποίο κατέληξε στην πρόεδρο του Συμβουλίου Εφετών Ισιδώρα Πόγκα. Μπορεί αρχικά να έμοιαζε με “μαϊμού βόμβα”, ωστόσο τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια καταλήγουν ότι ο μηχανισμός ήταν εκρηκτικός καθώς βρέθηκε εκρηκτική ύλη, ενώ το δέμα ήταν γεμάτο με βίδες σπασμένα ξυραφάκια.

Μόλις πριν από λίγο εντοπίστηκαν και δύο μπαταρίες εντός του δέματος που τροφοδοτούσαν με τον απαραίτητο ηλεκτρισμό για ανάφλεξη τον μηχανισμό. Συγκεκριμένα, οι δράστες είχαν τοποθετήσει 7 φωτοβολίδες μέσα σε ένα κούφιο βιβλίο τις οποίες είχαν συνδέσει με καλωδίωση στις δύο μπαταρίες.

Η Ισιδώρα Πόγκα που είναι Πρόεδρος του Συμβουλίου Εφετών και έχει αναλάβει σοβαρές υποθέσεις, μεταξύ άλλων την παραπομπή υπόθεσης της Χρυσής Αυγής σε δίκη, έλαβε σήμερα ένα σημείωμα από το ταχυδρομείο για να πάει να παραλάβει έναν συστημένο δέμα, όπως και έπραξε. Πήγε στο ταχυδρομείο, παρέλαβε το δέμα και λίγο πριν το ανοίξει τελείως, αντιλήφθηκε ότι εξείχαν κάποια καλώδια με αποτέλεσμα σοφά να το αφήσει κάτω και να καλέσει τις Αρχές.

Οι άντρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών που έφτασαν στη γειτονιά της πραγματοποίησαν με το ειδικό ρομποτάκι διάνοιξη του κουτιού με πίεση νερού ώστε να δουν το εσωτερικό του και να το εξουδετερώσουν, αφού τα ειδικά σκυλιά ανιχνευτές δεν έδωσαν πριν, ένδειξη ύπαρξης εκρηκτικής ύλης, ώστε να αναγκάζονταν να προχωρήσουν σε ελεγχόμενη έκρηξη.
 

Το κουτί μεταφέρθηκε στη συνέχεια στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ., ώστε να διερευνηθεί η πιθανότητα τυχόν εντοπισμό γενετικού υλικού ή αποτυπωμάτων των δραστών που την στοχοποίησαν. Προανάκριση διενεργεί η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. Αυτός ο ιδιαίτερος μηχανισμός υπενθυμίζεται πως είχε τοποθετηθεί μέσα σε “κούφιο” βιβλίο, όπως έχει γίνει στο παρελθόν από τρομοκρατικές οργανώσεις.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα