Δήμαρχος Κηφισιάς: “Η τετραμελής οικογένεια μας είναι υγιής, χάρη στην πίστη στο Θεό και την προσευχή μας”
Οι εφιαλτικές δύο ώρες που έζησε το ζευγάρι στα χέρια των ληστών και η ηρωική ψυχραιμία του 9χρονου γιου της οικογένειας
- 16 Φεβρουαρίου 2015 21:01
Αντιμέτωπος με τρεις κακοποιούς ήρθε μέσα στο σπίτι του ο δήμαρχος Κηφισιάς κ. Γιώργος Θωμάκος επί της οδού Άρεως 77 στη Κηφισιά, περίπου στις τρεις τα ξημερώματα της Δευτέρας.
Οι ληστές, που φαίνεται είχαν παρακολουθήσει πρώτα το σπίτι και είχαν επιλέξει τον στόχο τους, επέλεξαν να αναρριχηθούν και να εισέλθουν στην διώροφη οικεία μέσω ανασφάλιστης μπαλκονόπορτας. Ακούγοντας τους θορύβους, ο δήμαρχος και οι σύζυγός του πετάχτηκαν από τον ύπνο τους και ο κ. Θωμάκος κατέβηκε στον κάτω όροφο για να δει τι συμβαίνει.
Η σύζυγός του, σύμφωνα με πληροφορίες πήγε στα δωμάτια του 9χρονου γιου της και της 6χρονης κόρης τους και τους είπε να κλειδώσουν την πόρτα και να κρυφτούν, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε τον σύζυγό της. Εκείνη τη στιγμή ο δήμαρχος κ. Θωμάκος, ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με τους ληστές οι οποίοι κρατούσαν όπλα στα χέρια και του επιτέθηκαν. Ακολούθησε σκληρή πάλη μεταξύ τους, με τους κακοποιούς να χτυπούν με γροθιές και κλωτσιές το θύμα τους, τον οποίον κατάφεραν στη συνέχεια να ακινητοποιήσουν και να τον δέσουν. Το ίδιο συνέβη και με τη σύζυγο του κ. Θωμάκου, την οποία επίσης ακινητοποίησαν με χρήση βίας και την έδεσαν, κρατώντας τους έτσι επί δύο ώρες.
Οι δράστες, ευτυχώς δεν αντιλήφθηκαν την ύπαρξη των παιδιών και έτσι δεν ανέβηκαν ποτέ στα δωμάτιά του. Ο μικρός από την πλευρά του που άκουγε τους θορύβους όλη την ώρα, κρύφτηκε καλά και έκανε απόλυτη ησυχία για να μη γίνει αντιληπτός. Οι δράστες υπό την απειλή των όπλων αφαίρεσαν 1.500 ευρώ και κοσμήματα και τιμαλφή αξίας 30.000-40.000 ευρώ και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή. Ο 9χρονος γιος της οικογένειας έγινε ο ήρωας της υπόθεσης. Μόλις αντιλήφθηκε τη φυγή των δραστών κατέβηκε κάτω και με ένα ψαλίδι έλυσε τους γονείς του και έτσι μπόρεσε και ειδοποίησε την Αστυνομία ο κ. Θωμάκος.
Από την Αστυνομία εξετάζεται μεταξύ άλλων, εάν η δράση των συγκεκριμένων ληστών έχει ομοιότητες με παρόμοια πρόσφατα χτυπήματα, κυρίως στα Βόρεια Προάστια.
Η ανακοίνωση του δημάρχου
Για το περιστατικό, ο δήμαρχος Κηφισιάς προχώρησε σε ανακοίνωση: «Λόγω της ευρείας δημοσιότητας -παρά το ότι από την πρώτη στιγμή ζήτησα να χαρακτηριστεί ως «μη ανακοινώσιμο» γεγονός – η δημοσιογραφική προβολή της νυχτερινής ληστρικής επίθεσης με υποχρεώνει να δηλώσω:οπλισμένοι και με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους ληστές, εισέβαλλαν στην κατοικία που μισθώνω στην Κάτω Κηφισιά και αφού ακινητοποίησαν για περισσότερο από δύο ώρες την σύζυγό μου και εμένα άρπαξαν χρήματα, κοσμήματα, τιμαλφή και ασημικά.
-Η τετραμελής οικογένεια μας είναι υγιής, χάρη στην πίστη στο Θεό και την προσευχή μας, αν και δεχθήκαμε με την σύζυγό μου χτυπήματα από τους κακοποιούς.
-Εκφράζω ευχαριστίες και έπαινο στους: Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη και Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου για το ενδιαφέρον τους, Διοικητές των τμημάτων Ασφάλειας και Αστυνομίας Κηφισιάς, την Υποδιεύθυνση Ανατολικής Αττικής και το Τμήμα Ιδιοκτησίας της Ελληνικής Αστυνομίας, τους άνδρες και τις γυναίκες των υπηρεσιών αυτών που επιλήφθηκαν άμεσα συλλέγοντας όλα τα στοιχεία και παρέχοντας μας σχετική βοήθεια. Τονίζω ότι τα περιστατικά τέτοιων εγκληματικών πράξεων είναι σπανιότατα πλέον στο Δήμο μας.
-Θερμές ευχαριστίες σε όσους Συμπολίτες και μη εξέφρασαν ποικιλοτρόπως την συμπαράσταση τους.
-Εξυπακούεται ότι δεν παρακωλύονται τα καθήκοντα μου ως Δημάρχου Κηφισιάς».