Εθνική Τράπεζα: Ολοκληρώθηκε η πώληση της NBGI Private Equity

Στα 288 εκατ. ευρώ το τίμημα της συναλλαγής
- 30 Σεπτεμβρίου 2016 18:25
Η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος («ΕΤΕ») ανακοίνωσε την Παρασκευή την ολοκλήρωση της μεταβίβασης του 100% της συμμετοχής της στα 11 Κεφάλαια Επιχειρηματικών Συμμετοχών (“ΚΕΣ”) που κατείχε άμεσα ή έμμεσα και τα οποία διαχειρίζονταν από την NBGI Private Equity Limited (“NBGI PE”) (η “Συναλλαγή”), σε κεφάλαια επενδυτικών συμμετοχών τα οποία διαχειρίζεται η Deutsche Bank Private Equity (“DBPE”) και η Goldman Sachs Asset Management (“GSAM”) (εφεξής αναφερόμενοι από κοινού ως “Αγοραστές”).
Το τίμημα της Συναλλαγής ανέρχεται σε €288 εκατ. Με την επιτυχή ολοκλήρωση της Συναλλαγής και συνυπολογίζοντας τα συνδεόμενα με την εν λόγω έξοδα, ο δείκτης CET1 της ΕΤΕ αυξάνεται κατά 23 μ.β, με βάση τα αποτελέσματα του β’ τριμήνου του 2016.
“Η επιτυχής ολοκλήρωση της πώλησης των ΚΕΣ υπογραμμίζει την αφοσίωση της διοίκησης της ΕΤΕ στην επιτυχή εφαρμογή του Προγράμματος Αναδιάρθρωσης της Τράπεζας και στη μακροπρόθεσμη στρατηγική της να διοχετεύσει κεφάλαια στην ελληνική οικονομία και να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στην οικονομική ανάκαμψη της χώρας”, αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.
Η Greenhill Cogent Europe ενήργησε ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος και η Proskauer Rose (UK) ως νομικός σύμβουλος της ΕΤΕ σχετικά με τη συναλλαγή.