Προφυλακιστέος ο 15χρονος για τον βιασμό και τη δολοφονία του 6χρονου

Προφυλακιστέος ο 15χρονος για τον βιασμό και τη δολοφονία του 6χρονου
Στιγμιότυπο από τον συνοικισμό "Αλάν Κουγιού" όπου έμενε ο 6χρονος Μεχμεταλή Σεζάλ στην Κομοτηνή, την Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017. (EUROKINISSI) Eurokinissi

Με ειδικό διερμηνέα, απολογήθηκε επί τρίωρο ενώπιον της ανακρίτριας, ο 15χρονος δράστης. Θα υποβληθεί σε ψυχοδιαγνωστική εξέταση

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 15χρονος που ομολόγησε, κατά την παρουσία του την Παρασκευή στην ανακρίτρια, τη δολοφονία και τον βιασμό του 6χρονου αγοριού στην Κομοτηνή.

Σε κατάστημα κράτησης ανηλίκων στην Κόρινθο αναμένεται να μεταφερθεί τις επόμενες μέρες ο 15χρονος.

Μετά την σχεδόν τρίωρη ανάκρισή του ο 15χρονος φυγαδεύτηκε από την πίσω πόρτα του δικαστικού μεγάρου Κομοτηνής, προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν επεισόδια από συγγενείς του θύματος, που ήταν παρόντες στα δικαστήρια.

Στο μεταξύ και μόλις περατωθεί η ανάκριση, θα οριστεί το συντομότερο δυνατόν η δικάσιμος, γιατί ο ανήλικος δε μπορεί να κρατηθεί για περισσότερο από 6 μήνες ή υπό προϋποθέσεις για 9 μήνες. Η ανάκρισή του έγινε παρουσία πιστοποιημένου διερμηνέα από την Θεσσαλονίκη, ενώπιον της ανακρίτριας, στην οποία ομολόγησε τις πράξεις τους.

Στο μεταξύ η εισαγγελέας Πρωτοδικών Ροδόπης διέταξε, με τη σύμφωνη γνώμη του κατηγορουμένου, τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης που έχει σαν αντικείμενο την ψυχοδιαγνωστική εξέταση του κατηγορούμενου, για να γίνουν κατανοητά τα αίτια της επίθεσης και της δολοφονίας.

Επίσης έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου και έκθεση σε βάρος των γονέων του 15χρονου. Οι γονείς θα αναζητηθούν προκειμένου και αυτοί να δώσουν κατάθεση.

Πηγή: Χρόνος

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα