Σύλληψη δύο διακινητών που επιχείρησαν να περάσουν μετανάστες από την Ελλάδα στην Ιταλία

Συνελήφθησαν ένας Ουκρανός και ένας Μολδαβός, για παράνομη μεταφορά και διευκόλυνση εξόδου από την χώρα 29 μη νόμιμων μεταναστών στην Κεφαλονιά
- 15 Ιανουαρίου 2018 15:20
Συνελήφθησαν το Σάββατο το βράδυ στην Κεφαλονιά, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Παλικής σε συνεργασία με προσωπικό του Λιμεναρχείου Αργοστολίου, ένας 32χρονος Ουκρανός και ένας 24χρονος Μολδαβός, με την κατηγορία της παράνομης μεταφοράς και διευκόλυνσης εξόδου από την χώρα μη νόμιμων μεταναστών.
Στην υπόθεση εμπλέκονται ακόμη, 29 αλλοδαποί, 22 Ιρακινοί, ένας Ιρανός και 6 Πακιστανοί, οι οποίοι επιχείρησαν την παράνομη έξοδο τους από την χώρα και εντοπίστηκαν από τους αστυνομικούς της ΟΠΚΕ και του Αστυνομικού Τμήματος Παλικής, σε παραλιακή περιοχή του Ληξουρίου Κεφαλονιάς, τις βραδινές ώρες της Παρασκευής.
Από την εξέλιξη των αστυνομικών ερευνών διαπιστώθηκε ότι διακινητές των μη νόμιμων μεταναστών ήταν οι δύο αλλοδαποί, ο Ουκρανός και ο Μολδαβός αντίστοιχα, που εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν, το βράδυ του Σαββάτου, καθώς όπως προέκυψε είχαν επιχειρήσει να μεταφέρουν με σκάφος τους 29 αλλοδαπούς, σε περιοχή της Ιταλίας.
Προανάκριση για την υπόθεση πραγματοποίησε το Τμήμα Ασφαλείας Αργοστολίου. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κεφαλληνίας.