Γερμανία: Διαμαρτυρία πάνω στην Πύλη του Βρανδεμβούργου κατά της ‘ισλαμοποίησης’

default image

Πανό που ανέγραφε "ασφαλή σύνορα - ασφαλές μέλλον", κρέμασαν διαδηλωτές, που παρέμειναν για περίπου μία ώρα πάνω στο μνημείο

Μέλη του ακροδεξιού κινήματος Identitarian σκαρφάλωσαν το Σάββατο στην Πύλη του Βρανδεμβούργου στο Βερολίνο και κρέμασαν ένα πανό θέλοντας να διαμαρτυρηθούν για την “ισλαμοποίηση” της Γερμανίας εξαιτίας των μαζικών προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών.

Δέκα πέντε διαδηλωτές παρέμειναν για 50 λεπτά πάνω στην Πύλη του Βρανδεμβούργου, προτού κατέβουν, δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας. Ανάρτησαν ένα πανό καλώντας για “ασφαλή σύνορα – ασφαλές μέλλον” και κυμάτιζαν σημαίες με το λογότυπο του κινήματος.

Επιπλέον πέταξαν φυλλάδια όπου αναφερόταν ότι οι Γερμανοί έχουν «γίνει μειονότητα» εξαιτίας των προσφύγων και μεταναστών και προέτρεψαν τους πολίτες να ενεργήσουν κατά του «εξισλαμισμού».

Το Κίνημα Identitarian είναι υπό παρακολούθηση από την γερμανική υπηρεσία πληροφοριών. Εκπρόσωπος της τελευταίας δήλωσε πριν λίγες μέρες ότι υπήρχαν ενδείξεις για δραστηριότητες του κινήματος που “αντίκεινται στην ελεύθερη δημοκρατική τάξη”.

Περισσότεροι από 1 εκατ. άνθρωποι, πολλοί από τους οποίους μουσουλμάνοι, έφτασαν στη Γερμανία το 2015 από τη Μέση Ανατολή, την Αφρική και άλλες χώρες. Σύμφωνα με το γερμανικό ερευνητικό ινστιτούτο IAB περίπου 16.000 άτομα φτάνουν στη χώρα κάθε μήνα.

Πηγή: Reuters

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα