Πώς αυτοί οι κολοσσοί βγάζουν χρήματα από δραστηριότητες που δεν φαντάζεστε!

Πώς αυτοί οι κολοσσοί βγάζουν χρήματα από δραστηριότητες που δεν φαντάζεστε!

Η Siemens δεν φτιάχνει μόνο τηλέφωνα, η Dior δεν πουλάει μόνο τσάντες και η Sony δεν περιορίζεται στο Playstation. Δείτε πώς μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον κόσμο δραστηριοποιούνται και σε άλλους τομείς με εξίσου θετικά αποτελέσματα

Πώς αυτοί οι κολοσσοί βγάζουν χρήματα από δραστηριότητες που δεν φαντάζεστε!

SAMSUNG – ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ

Εμείς τη γνωρίζουμε κυρίως από τα κινητά της τηλέφωνα, αλλά η Samsung είναι ο μεγαλύτερος επιχειρηματικός όμιλος στη Νότια Κορέα, με τον κύκλο εργασιών της να ισούται με το 17% του ΑΕΠ και η παραγωγή της να αντιπροσωπεύει το 20% των εξαγωγών της χώρας. Η Samsung Heavy Industries είναι ο 2ος στον κόσμο κατασκευαστής μεταφορικών και επιβατηγών πλοίων. Κατασκευάζει επίσης πλωτές εξέδρες, γερανούς και άλλα μηχανικά μέρη.

AMAZON – AMAZON WEB SERVICES

Ο μεγαλύτερος online retailer του κόσμου προσφέρει από το 2006 υπηρεσίες cloud για εταιρείες. Με πελάτες όπως οι Netflix (όλα τα data, οι ταινίες κ.λπ. περνούν από τους servers της Amazon), Dropbox, Vine, Airbnb, Vimeo, NYT κ.ά. προσφέρει χώρο σε servers και υπολογιστική ισχύ ώστε οι εταιρείες αυτές να μην χρειάζεται να διατηρούν servers στις εγκαταστάσεις τους. Με έσοδα $6 δισ. το χρόνο το AWS είναι πιο προσοδοφόρο από όσο οι τέσσερις ανταγωνιστές του μαζί.

FIAT CHRYSLER GROUP – ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ

Ο όμιλος της FIAT κατέχει τον εκδοτικό όμιλο Editrice που εκδίδει την εφημερίδα La Stampa και έχει μερίδιο στο RCS Media Group που εκδίδει τις εφημερίδες Corriere della Serra, Gazzetta dello Sport κ.ά.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου.

Πηγή: fortunegreece.com

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα