Το κίνημα της ομπρέλας απέκτησε λάμψη

Το κίνημα της ομπρέλας έγινε λαμπερό όταν ορισμένοι διαδηλωτές αποφάσισαν να γεμίσουν τους δρόμους του Χονγκ Κονγκ με χρυσόσκονη (Pics)
- 11 Δεκεμβρίου 2014 18:28
Οι διαδηλωτές με τις ομπρέλες στο Χονγκ Γκονγκ θέλοντας να δείξουν τις ειρηνικές τους διαθέσεις, για πολλοστή φορά στην αστυνομία αποφάσισαν να δώσουν λάμψη στο κίνημά τους, προσθέτοντας χρυσόσκονη.
Το κίνημα που διανύει την 70η ημέρα του αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα κινήματα των τελευταίων ετών στη χώρα, με τους διαδηλωτές να αρνούνται να κάνουν πίσω, προκαλώντας την αστυνομία να τους συλλάβει προκειμένου να αποχωρήσουν από τα σημεία που πραγματοποιούνται οι συγκεντρώσεις.
Έτσι, αποφάσισαν να στήσουν στους αστυνομικούς παγίδες με χρυσόσκονη, με στόχο να εμποδίσουν οποιαδήποτε σύλληψη ετοιμάζονταν να πραγματοποιήσουν.
Οι σακούλες με τη χρυσόσκονη έφτασαν μυστηριωδώς στο σημείο, αφού οι διαδηλωτές υποστηρίζουν ότι άγνωστοι τους πλησίασαν και άφησαν τις σακούλες, χωρίς ωστόσο να καθίσουν μαζί τους. Ορισμένοι, μάλιστα υποστηρίζουν ότι πρόκειται για υποστηρικτές τους κινήματος, μέσω διαδικτύου που ήθελαν να προσφέρουν τη βοήθειά τους.
Για την ιστορία, το κίνημα ξεκίνησε από τους διαδηλωτές με αίτημα τους την εκλογική αυτονομία από το Πεκίνο και δεν άργησε να λάβει τεράστιες διαστάσεις με καθημερινές συγκρούσεις με την αστυνομία, η οποία απαντούσε στις ειρηνικές συγκεντρώσεις με ξυλοδαρμούς και δακρυγόνα.
Πηγή: Quartz