Οι αναγνώστες του NEWS 247 ξέρουν γιατί οι πυροσβέστες δεν παίρνουν νερά απ’ τα περίπτερα

"Έπρεπε να συλλάβουν τον περιπτερά γιατί δεν πήρε χρήματα για τα νερά" είχε πει ο εκπρόσωπος της αστυνομίας και προκλήθηκε θύελλα αντιδράσεων. Δείτε πώς σχολίασαν οι αναγνώστες του NEWS 247 (PIC+Vids)
- 20 Νοεμβρίου 2014 17:19
Την Τετάρτη το πρωί, ο εκπρόσωπος της ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων Αθηνών, Σταύρος Μπαλάσκας εμφανίστηκε στην πρωινή τηλεοπτική εκπομπή του ΑΝΤ1 και σχολίασε το περιστατικό με την επίθεση των ανδρών των ΜΑΤ στο περίπτερο των Εξαρχείων.
Ένα περιστατικό για το οποίο διετάχθη εισαγγελική έρευνα ενώ αρχικά υπήρξε σχετική εντολή και για εσωτερική ΕΔΕ στην ΕΛ.ΑΣ.
“Οι αστυνομικοί έβγαλαν χρήματα και τα άφησαν στο περίπτερο, αλλά ο ιδιοκτήτης δεν θέλησε να τα πάρει”, είπε ο κ. Μπαλάσκας για να συμπληρώσει:
“Οι άνδρες των ΜΑΤ κατάκοποι πήγαν να πάρουν νερό και έβγαλαν χρήματα. Ο περιπτεράς δεν έπαιρνε τα χρήματα από τους συναδέλφους μου”.
Στη συνέχεια ο κ. Μπαλάσκας είπε πως οι αστυνομικοί που έκαναν το επεισόδιο στο περίπτερο, όταν ο ιδιοκτήτης του οποίου τους κατηγόρησε ότι του κλέβουν νερά, “ζήτησαν τη σύλληψή του, επειδή δεν πήρε τα χρήματα που υποστηρίζουν ότι του άφησαν”.
“Αυτό προβλέπει κανονικά ο νόμος, αλλά”, όπως είπε, “ο επικεφαλής της διμοιρίας δεν το έκανε”, κάτι που χαρακτήρισε ως λάθος.
“Οι συνάδελφοι μου δεν ήθελαν να πυροδοτήσουν κι άλλο το κλίμα και προσπάθησαν να φύγουν. Είχαν αφήσει όμως πριν στο γκισέ τα χρήματα. Το iphone άνοιξε αργότερα, αφού πρώτα είχαν αφήσει λεφτά”.
Οι παραπάνω δηλώσεις σχολιάστηκαν στα δελτία ειδήσεων αλλά και από τους αναγνώστες του NEWS 247.
Ο διάλογος άνοιξε, οι διαφωνίες όπως ήταν αναμενόμενο ήταν πολλές, αλλά το παρακάτω απόσπασμα είναι σίγουρα το πιο εύστοχο, το πιο αστείο και ένα από τα πιο εμπνευσμένα που έχουμε δει να δημοσιεύονται σε αυτό το site.
Απολαύστε:
Και το επίμαχο βίντεο:
Η εξέλιξη της υπόθεσης:
Την διενέργεια εισαγγελικής έρευνας για το περιστατικό που έγινε το βράδυ της 17ης Νοέμβρη στα Εξάρχεια μεταξύ αστυνομικών των ΜΑΤ και ιδιοκτήτη περιπτέρου διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ηλίας Ζαγοραίος.
Ο κ. Ζαγοραίος με αφορμή το βίντεο που δημοσιοποιήθηκε όπου εμφανίζονται αστυνομικοί των ΜΑΤ να χτυπούν περιπτερά, ανέθεσε την διενέργεια έρευνας στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπύρο Παππά.
Στο βίντεο της φωτορεπόρτερ Chloe Kritharas στο Facebook, που αρχικά δημοσίευσε στον λογαριασμό της στο facebook απεικονίζεται ο περιπτεράς να φωνάζει στους αστυνομικούς: “Πάτε καλά; Θα κλέψετε τα νερά; Παίρνετε τα νερά με τη βία!”.
H ΕΛ.ΑΣ για το εν λόγω βίντεο έχει αρχικά διατάξει έρευνα. Παράλληλα, διενεργείται προανάκριση από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων.