Η Ολυμπιακή φοβίζει τον ΣΕΤΕ

Η Ολυμπιακή φοβίζει τον ΣΕΤΕ

Συνάντηση του προεδρείου του ΣΕΤΕ με τον υπουργό Μεταφορών πραγματοποιήθηκε σήμερα με θέμα τον Τουρισμό και την Οικονομία

Συνάντηση του προεδρείου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων πραγματοποιήθηκε σήμερα με τον υπουργό Μεταφορών & Επικοινωνιών κ. Κωστή Χατζηδάκη, στο πλαίσιο των επαφών του ΣΕΤΕ με μέλη της κυβέρνησης και την ενημέρωσή τους γύρω από τα θέματα του τουρισμού και της οικονομίας. 

Ο ΣΕΤΕ, κατέθεσε τις απόψεις του σχετικά με την ανάγκη χάραξης και συνεχούς εφαρμογής μιας γενικότερης πολιτικής αερομεταφορών για τη χώρα μας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΣΕΤΕ, ” η πολιτική αυτή θα πρέπει να κινηθεί τουλάχιστον στην κατεύθυνση της ανάπτυξης των περιφερειακών αεροδρομίων και στην προσέλκυση νέων αερομεταφορέων στη χώρα μας, της οποίας ο τουρισμός εξαρτάται σε ποσοστό περίπου 80% από τις αερομεταφορές. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι οι αερομεταφορές να λειτουργούν σε πλαίσιο ελεύθερου ανταγωνισμού, με ίσους όρους για όλους και απαλλαγμένο από πολιτικές προστατευτισμού, όπως ισχύει σήμερα κατά ένα μεγάλο ποσοστό στο handling των αεροδρομίων και στην ιδιαίτερα ευνοϊκή μεταχείριση των υπεραστικών λεωφορείων σε βάρος των τουριστικών πούλμαν“. 

Ειδικά στο θέμα των αερομεταφορών και σε ό,τι αφορά στις εξελίξεις στην Ολυμπιακή, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ο κ.Χατζηδάκης διαβεβαίωσε την αντιπροσωπεία του ΣΕΤΕ ότι η χώρα δεν θα μείνει ούτε μια ημέρα χωρίς αεροπορικές υπηρεσίες, καθώς επίσης ότι στην όποια διάδοχη κατάσταση προκύψει, τα νησιά θα έχουν την απαραίτητη αεροπορική κάλυψη.  Ο κ. υπουργός πρόσθεσε ότι η εξέλιξη των κρατήσεων στην Ολυμπιακή βαίνει ομαλώς και μάλιστα με αυξητικές τάσεις, δεδομένου ότι η εταιρεία θα λειτουργεί κανονικά έως ότου ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις μετά τις διαπραγματεύσεις με την Ε.Ε.

Παπαρήγα: “Θύμα της αγοράς η Ολυμπιακή”

“Ο ελληνικός λαός σύσσωμος πρέπει να δει το θέμα σαν δική του υπόθεση”, τόνισε σε δήλωσή της για την Ολυμπιακή η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα μετά τη σημερινή συνάντησή της με αντιπροσωπεία της ΟΣΠΑ.

Η κ. Παπαρήγα σημείωσε ότι το ΚΚΕ θεωρεί “ότι η Ολυμπιακή αυτή τη στιγμή είναι το θύμα της πολιτικής της απελευθέρωσης της αγοράς και της πολιτικής επιλογής σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, που έχει συμφωνηθεί βεβαίως και από τις ελληνικές κυβερνήσεις, να κυριαρχήσουν δυο τρεις αεροπορικές γραμμές”. 

Οσον αφορά τους εργαζόμενους η κ. Παπαρήγα είπε ότι “είτε δουλεύει κάποιος στο δημόσιο τομέα, είτε στις πρώην ΔΕΚΟ, είτε στον ιδιωτικό τομέα, δέχεται μια ενιαία επίθεση που οδηγεί στην ανεργία, στην αφαίρεση δικαιωμάτων, στην εργασιακή περιπλάνηση και στη μεγάλη ανασφάλεια”

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση η κ. Παπαρήγα είπε ότι “έγινε προγραμματισμένη συρρίκνωση των δραστηριοτήτων της Ολυμπιακής για να δημιουργηθεί ζωτικός χώρος για επιχειρηματίες ιδιώτες και στη συνέχεια, στην πορεία λέμε, ζωτικός χώρος για πανευρωπαϊκές μονοπωλιακές αεροπορικές εταιρίες”.

(Πηγή: ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα