Κατηφόρα στο Χρηματιστήριο

- 21 Νοεμβρίου 2007 19:20
Ισχυρές πτωτικές τάσεις επικράτησαν στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών, καθώς οι επενδυτές προχώρησαν σε μαζικές πωλήσεις μετοχών σε όλες τις κατηγορίες, στον απόηχο της μεγάλης πτώσης των διεθνών αγορών, μετά την εκτίναξη της τιμής του πετρελαίου πλησίον των 100 δολαρίων το βαρέλι.
Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 4.818,26 μονάδες, παρουσιάζοντας σημαντικές απώλειες σε ποσοστό 2,86%. Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 844,8 εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων τα 99,3 εκατ. ευρώ αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές.
Οι επιμέρους κλαδικοί δείκτες κινήθηκαν στην πλειονότητά τους σε αρνητική τροχιά. Τη μεγαλύτερη άνοδο παρουσίασαν οι εξής: των Τηλεπικοινωνιών σε ποσοστό 0,14% και των Τροφίμων-ποτών κατά 0,10%. Τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι εξής: των Βιομηχανικών προϊόντων σε ποσοστό 5,26%, των Τραπεζών κατά 4,50% και της Τεχνολογίας κατά 4,03%.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης, FTSE/20, υποχώρησε σε ποσοστό 3,44%, ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης, FTSE/40, σημείωσε απώλειες σε ποσοστό 2,58% και ο δείκτης μικρής κεφαλαιοποίησης, FTSE/80,έκλεισε με πτώση σε ποσοστό 4,26%.
Τη μεγαλύτερη ποσοστιαία άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές των εταιριών: ΙΝΤΕΑΛ(Π) +10,00%, ΠΡΑΞΙΤΕΛΕΙΟ(Π) +9,88% και ALTIUS AEEX +9,71%. Τη μεγαλύτερη πτώση είχαν οι μετοχές των εταιριών: ΑΤΛΑΝΤΙΚ -15,03%, ΑΛΦΑ ΓΚΡΙΣΙΝ -13,97% και ΣΑΤΟ(Κ) -10,63%.Από τις μετοχές που διακινήθηκαν, 20 ενισχύθηκαν, 263 υποχώρησαν και 23 παρέμειναν αμετάβλητες
(Πηγή: ΑΠΕ)