Ανοδική πορεία του πληθωρισμού
Μεγάλες ανατιμήσεις καταγράφονται στην αγορά με αποτέλεσμα ο πληθωρισμός Οκτωβρίου να σκαρφαλώσει στο 3,1%
- 08 Νοεμβρίου 2007 13:40
Στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 13 μηνών σκαρφάλωσε ο πληθωρισμός, που διαμορφώθηκε στο 3,1% τον Οκτώβριο σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2006, σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας ενώ σε σχέση με το Σεπτέμβριο καταγράφηκε αύξηση 0,7%.
Μεγάλες είναι οι ανατιμήσεις που καταγράφονται σε βασικά καταναλωτικά αγαθά, στο ψωμί κατά 14,3%, στα ζυμαρικά 13,8%, στο πετρέλαιο θέρμανσης 19,3%, στα καύσιμα αυτοκινήτου 12,5%, στο αλεύρι 9,5%, στα αυγά 9,4% και στα νωπά φρούτα 7,7%. Ανατιμήσειες καταγράφηκαν επίσης στα είδη ένδυσης και υπόδησης κατά 2,9%, στη στέγαση κατά 4,1%, στην εκπαίδευση κατά 4,6% και στα είδη νοικοκυριού και τις υπηρεσίες κατά 2,5%.
Σύμφωνα με τη Στατιστική Υπηρεσία, είναι αβάσιμη κάθε πρόβλεψη για την εξέλιξη του δείκτη το Νοέμβριο,εξαιτίας της αστάθειας που παρατηρείται στις διεθνείς τιμές του πετρελαίου.
(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)