Α Week In Music: Οι σημαντικότερες μουσικές ειδήσεις της εβδομάδας (16-22/11/09)

default image

Από την κριτική του Sting για το X-Factor μέχρι το νέο άλμπουμ των My Chemical Romance, το ΜΕΝ 24 παρουσιάζει τις σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομ...

Από την κριτική του Sting για το X-Factor μέχρι το νέο άλμπουμ των My Chemical Romance, το ΜΕΝ 24 παρουσιάζει τις σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Sting εναντίον X-Factor



Ο πρώην μπασίστας και τραγουδιστής των Police έκρινε ως «φρικτή» εκπομπή το συγκεκριμένο reality ανεύρεσης ταλέντων, τονίζοντας πως, στην αγγλική εκδοχή του σώου, δεν υπάρχει κανένα ταλέντο, ούτε στην κριτική επιτροπή, ούτε στους διαγωνιζόμενους. «Όσοι συμμετέχουν, δεν ενθαρρύνονται να δημιουργήσουν κάτι το πραγματικά ξεχωριστό γι’ αυτό το X-Factor είναι ένα εξωφρενικό σώου όπου κριτές, χωρίς κανένα ταλέντο, με φιλοδοξία τους καθαρά την προσωπική τους προβολή, δίνουν συμβουλές σχετικά με το τι να φοράς και σε ποιους να μοιάζεις. Τα πραγματικά ταλέντα βρίσκονται στις pub και τα clubs αλλά δυστυχώς κλείνουν το ένα μετά το άλλο. Η μουσική βιομηχανία ήταν ανέκαθεν κάτι πολύ σημαντικό για την Αγγλία, αλλά αν νομίζουν πως το X-Factor θα καταφέρει να πετύχει κάτι παρόμοιο, γελιούνται», δήλωσε με πίκρα και ρομαντισμό, μιλώντας παράλληλα για το νέο του άλμπουμ, «If on a Winter’s Night», το οποίο κυκλοφόρησε πριν λίγες ημέρες.







Οι My Chemical Romance σε δίσκο με γκαραζιέρικο ήχο



Your browser may not support display of this image. Σύμφωνα με τον frontman των My Chemical Romance, Gerard Way, το τέταρτο άλμπουμ της καριέρας τους θα είναι επηρεασμένο από τους Stooges, τους MC5 και γενικά τον γκαράζ ήχο του Ντιτρόιτ. «Προσπαθούμε να αξιοποιήσουμε όλες τις δυνατότητες της μπάντας μέσα σε μικρά τραγούδια, τα οποία θυμίζουν το πρώτο-πανκ των Stooges και των MC5», τόνισε ο Way στο περιοδικό Rolling Stone, αποκαλύπτοντας ταυτόχρονα πως το συγκρότημα πέρσι έφτασε στα πρόθυρα της διάλυσης, λέγοντας «Το 2008 πίστεψα πως θα διαλυθούμε». Παραγωγός του νέου τους δίσκου θα είναι ο Brendan O’ Brien, συνεργάτης των Pearl Jam, των AC/DC, των Aerosmith και του Bruce Springsteen, ευελπιστώντας, όπως τόνισε, να μετατρέψει το άλμπουμ στο απόλυτο highlight της καριέρας τους.







Το νέο άλμπουμ του 50 Cent είναι έτοιμο



Ένα από τα βαριά χαρτιά της hip hop βιομηχανίας, ο 50 Cent επιστρέφει με νέο δίσκο, ο οποίος θα τιτλοφορείται «Before I Self Destruct», ο τέταρτος προσωπικός του 32χρονου ράπερ, που θα ακολουθεί το άλμπουμ «Curtis» του 2007. Συμμετέχουν ο Eminem, o Dr Dre, o Ne-Yo και άλλοι αστέρες της χιπ χοπ σκηνής, οι οποίοι συνδράμουν σε ένα άλμπουμ, το οποίο έχει ήδη κυκλοφορήσει τέσσερα singles ενώ, σύμφωνα με την δισκογραφική εταιρία του 50 Cent, αναμένονται τουλάχιστον άλλα δύο.







Το ντεμπούτο των Florence & The Machine σε νέο repackaging



Το «Lungs», των Florence & The Machine, ένα από τα άλμπουμ που αναμφίβολα ξεχώρισε μέσα στο 2009, κυκλοφορεί ξανά σε μια πολυτελή έκδοση κασετίνας με 3 cd και ένα DVD. Θα είναι διαθέσιμο στο τέλος του Νοέμβρη και μέσα στο νέο repackaging θα περιέχεται το «Lungs», μια ζωντανή εμφάνισή τους στα στούντιο του Abbey Road και ένα τρίτο cd με remix, διασκευές και σπάνιες ηχογραφήσεις, ενώ το DVD θα περιλαμβάνει στιγμιότυπα από μια συναυλία της μπάντας στο Λονδίνο, όλα τα βιντεοκλίπ του άλμπουμ καθώς και κάποιες ακουστικές εκτελέσεις κομματιών.







Ο δήμος του Δουβλίνου επιβάλλει πρόστιμο στους U2



Απόδειξη πως στο εξωτερικό τα πράγματα λειτουργούν καλύτερα είναι το πρόσφατο περιστατικό που βγήκε στην επιφάνεια: ο δήμος του Δουβλίνου τιμώρησε με πρόστιμο τους U2 για ηχορύπανση, όταν τον περασμένο Ιούλιο, στις τρεις συναυλίες στο Croke Park του Δουβλίνου ο ήχος της μπάντας ξεπέρασε τουλάχιστον 12 φορές τα επιτρεπτά όρια των 75 ντεσιμπέλ και ανάγκασε τους περίοικους να προβούν σε τηλεφωνικές διαμαρτυρίες. Το συγκρότημα, μαζί με τη διοργανώτρια εταιρία των συναυλιών, θα πληρώσει 33.000 λίρες, προτρέποντας, δια στόματος Bono, το δήμο να επενδύσει τα χρήματα αυτά σε έργα γύρω απ’ τη περιοχή του Croke Park.



Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα