Την προοπτική επενδύσεων συζήτησε ο Κ. Χατζηδάκης με τους πρεσβευτές Γερμανίας και Κίνας

Την προοπτική επενδύσεων συζήτησε ο Κ. Χατζηδάκης με τους πρεσβευτές Γερμανίας και Κίνας
Ο υπουργός Ανάπτυξης με τον Γερμανό πρεσβευτή Eurokinissi

Τι προέκυψε από τις συναντήσεις του Κωστή Χατζηδάκη με τους πρεσβευτές Γερμανίας και Κίνας

H προσέλκυση ξένων επενδύσεων ήταν το αντικείμενο συνάντησης που είχαν τη Δευτέρα ο υπουργός Ανάπτυξης με τον πρεσβευτή της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Ντολντ και της Κίνας Ντου Κουιβέν.

Ο Κωστής Χατζηδάκης ενημέρωσε τους δύο πρεσβευτές για τους άξονες των προτεραιοτήτων στους τομείς ευθύνης του υπουργείου, όπως προκύπτουν και από τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης.

Ο κ. Ντολντ εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις και εξεδήλωσε ενδιαφέρον για διεύρυνση της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

255% αύξηση εξαγωγών στην Κίνα

Ο κ. Κουιβέν ανέφερε ότι οι ελληνικές εξαγωγές στην Κίνα αυξήθηκαν κατά 255% το πρώτο τρίμηνο του έτους, ενώ η αύξηση του τουριστικού ρεύματος από την Κίνα προς την Ελλάδα έφτασε το κατά 60% το 2011.

Ο Κινέζος πρεσβευτής αναφέρθηκε επίσης στη δυνατότητα απευθείας αεροπορικής σύνδεσης Πεκίνου – Αθήνας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα