Ο Κροίσος της Βρετανίας

Ο Κροίσος της Βρετανίας

Ο Λάκσμι Μιτάλ, πρόεδρος της ArcelorMittal, παραμένει ο πλουσιότερος άνθρωπος της Βρετανίας για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά

Ο Λάκσμι Μιτάλ, πρόεδρος της ArcelorMittal, παραμένει ο πλουσιότερος άνθρωπος της Βρετανίας για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά.



Στον κατάλογο των πλουσιοτέρων ανθρώπων για το 2008 που δημοσιεύουν σήμερα οι Σάντεϊ Τάιμς, ο Μιτάλ κατέχει την πρώτη θέση με 27,7 δισεκατομμύρια λίρες (35,1 δισεκατομμύρια ευρώ). Η περιουσία του είναι έτσι κατά 8,5 δισεκατομμύρια λίρες μεγαλύτερη από πέρυσι.



Δεύτερος, με 11,7 δισεκατομμύρια λίρες, είναι ο ρώσος μεγιστάνας του πετρελαίου Ρομάν Αμπράμοβιτς, ιδιοκτήτης της Τσέλσι, και τρίτος ο δούκας του Ουεστμίνστερ με 7 δισεκατομμύρια λίρες.



Όπως δείχνει ο κατάλογος, οι πλούσιοι της Βρετανίας γίνονται όλο και πιο πλούσιοι. Οι 1000 πολυεκατομμυριούχοι της χώρας έχουν συνολική περιουσία 412,8 δισεκατομμύρια λίρες, κατά 53 δισεκατομμύρια μεγαλύτερη από πέρυσι.



Στη Βρετανία ζουν σήμερα 75 δισεκατομμυριούχοι, έναντι 68 το 2007. Από αυτούς, οι 40 είναι γεννημένοι στο εξωτερικό. Από τους δέκα πρώτους, μόνο 3 είναι γεννημένοι στη Βρετανία.



Σύμφωνα με τον Φίλιπ Μπέρσφορντ, που συντάσσει τον κατάλογο από το 1989, “η 11ετής διακυβέρνηση της χώρας από τους Εργατικούς συνέβαλε στην άνθηση των δισεκατομμυριούχων, κάτι που δεν είχε συμβεί ποτέ στη σύγχρονη ιστορία της Βρετανίας”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα