1% αύξηση στην τιμή της αμόλυβδης

- 10 Σεπτεμβρίου 2007 19:07
Η μέση τιμή της αμόλυβδης βενζίνης, σύμφωνα με πανελλαδικές μετρήσεις τιμών του υπουργείου Ανάπτυξης σε 2.300 περίπου πρατήρια, διαμορφώθηκε στις 7 Σεπτεμβρίου στα 1,021 ευρώ ανά λίτρο σημειώνοντας, δηλαδή, αύξηση κατά 0,99% από τα 1,011 ευρώ ανά λίτρο στις 31 Αυγούστου.
Το υπουργείο επισημαίνει ότι η διεθνής τιμή της βενζίνης (PLATTS FOB MED) έχει συνολικά αυξηθεί κατά 122,79%, η τιμή της αμόλυβδης έχει συνολικά αυξηθεί κατά 39,67%, ενώ στο ίδιο διάστημα η τιμή του πετρελαίου μπρεντ αυξήθηκε κατά 142,1%. Στη χώρα μας η λιανική τιμή της αμόλυβδης βενζίνης είναι η χαμηλότερη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και υπολείπεται κατά 19,44% του σχετικού ευρωπαϊκού μέσου.
Σύμφωνα με το ΥΠΑΝ, τους τελευταίους οκτώ μήνες, που σημειώνεται άνοδος της διεθνούς τιμής της βενζίνης (PLATTS FOB MED), ενώ η διεθνής τιμή της έχει αυξηθεί κατά 47,13%, στο ίδιο διάστημα η μέση τιμή της αμόλυβδης στη χώρα μας έχει μεταβληθεί κατά 11,95%.
(Πηγή: ΑΠΕ)