Πιάνει δουλειά η νέα κυβέρνηση

Πιάνει δουλειά η νέα κυβέρνηση
Στιγμιότυπο από την ορκωμοσία της κυβέρνησης Σαμαρά Eurokinissi

Δουλειά πιάνουν οι υπουργοί της κυβέρνησης Σαμαρά. Διαβάστε τι ώρα είναι προγραμματισμένες οι τελετές παράδοσης και παραλαβής των υπουργείων

Από το πρωί της Παρασκευής αναλαμβάνουν καθήκοντα οι νέοι υπουργοί και υφυπουργοί της κυβέρνησης Σαμαρά.

Στις 10 το πρωί ξεκίνησαν οι τελετές παράδοσης – παραλαβής στα υπουργεία Εθνικής Αμυνας και Εσωτερικών, ενώ στις 11 θα γίνει η αλλαγή σκυτάλης στο υπουργείο Εξωτερικών και στις 12:30 στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και Αιγαίου.

Κατά την πρώτη συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβουλίου, ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση θα κάνει τα πάντα για να σωθεί η χώρα και να παραμείνει σε ευρωπαϊκή τροχιά, ενώ χαρακτήρισε το νέο κυβερνητικό σχήμα “κυβέρνηση ευθύνης πρωτίστως”.

Μεταξύ άλλων, ανακοίνωσε πως ο μισθός των μελών του υπουργικού συμβουλίου θα κοπεί κατά 30% και πως θα περιοριστεί στον ελάχιστο αριθμό η χρήση υπηρεσιακών αυτοκινήτων από δημόσιους λειτουργούς.

Ακόμη, όπως είπε χαρακτηριστικά, δεν υπάρχει περίοδος χάριτος για αυτήν την κυβέρνηση.

“Με νοιάζει το έργο και το αποτέλεσμα. Η πιο κρίσιμη λέξη είναι η λέξη αποτελεσματικότητα”, τόνισε, προειδοποιώντας πως θα μπει “χρονο-στοχο-διάγραμμα” και θα γίνεται έλεγχος σε κάθε υπουργείο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα