Θεσσαλονίκη: Και εφοριακοί στο σκάνδαλο υπεξαίρεσης χρημάτων

Θεσσαλονίκη: Και εφοριακοί στο σκάνδαλο υπεξαίρεσης χρημάτων
ΔΗΜΑΡΧΙΑΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ MotionTeam

Αποκαλύψεις για το ρόλο εφοριακών στην υπεξαίρεση χρημάτων στο δήμο Θεσσαλονίκης. Έκαψε υπαλλήλους ο πρώην ταμίας Παναγιώτης Σαξώνης. Τι ισχυρίστηκε στην απολογία του

Συμμετοχή εφοριακών στο σκάνδαλο υπεξαίρεσης στο δήμο Θεσσαλονίκης καταγγέλθηκε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ της εφημερίδας “Αγγελιοφόρος” , οι κατηγορούμενοι απηύθυναν ερωτήματα στη βασική μάρτυρα κατηγορίας, την οικονομική επιθεωρήτρια Αναστασία Τσεμπερά και ο πρώην ταμίας Παναγιώτης Σαξώνης ισχυρίστηκε εμμέσως ότι είχε βοήθεια από υπαλλήλους της εφορίας.

Ο πρώην δήμαρχος, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, που είναι επίσης κατηγορούμενος δήλωσε ότι δεν επιθυμεί να υποβάλει ερωτήματα στην κ. Τσεμπερά

Συγκεκριμένα, ο κατηγορούμενος Π. Σαξώνης, όταν του δόθηκε ο λόγος για να υποβάλει ερωτήσεις στην οικονομική επιθεωρήτρια, έκανε λόγο για γνήσια παραστατικά από τη Θ’ ΔΟΥ, τα οποία όμως και αυτά φέρουν τα στοιχεία ανύπαρκτων υπαλλήλων.

“Οταν σας είχαμε ρωτήσει για άλλους συνεργούς, δεν μας το είπατε αυτό”, του είπε ο πρόεδρος, χωρίς ωστόσο να πάρει απάντηση. Μάλιστα ο πρόεδρος του δικαστηρίου συνέστησε στον κατηγορούμενο δύο τρόπους, ώστε να κοινοποιήσει τις αποκαλύψεις του: “Μία λύση είναι να απευθυνθείτε στους δημοσιογράφους ή αυτόν που για μένα είναι ο ορθότερος, να προσκομίσετε διά του συνηγόρου σας μία δήλωση προς το δικαστήριο”.

Ο Παναγιώτης Σαξώνης, ο οποίος είχε προετοιμάσει ένα… φάκελο ερωτήσεων προς την οικονομική επιθεωρήτρια, δεν κατάφερε να τις υποβάλει, καθώς δέχτηκε τις συστάσεις του προέδρου.

“Μακάρι να είχα χρόνο και ένα ντιβάνι ψυχολόγου. Και εμείς έχουμε πολλά να σας ρωτήσουμε, αλλά όταν έρθει αυτή η στιγμή. Εχετε κάτι να ρωτήσετε σχετικά με το αν συνδράματε στην έρευνα για τη διαλεύκανση της υπόθεσης;”, είπε προς τον κατηγορούμενο.

“Οταν το άνοιγμα ήταν στα δύο εκατομμύρια ευρώ, εγώ δε σας είπα ότι θα φτάσει 22, μπορεί και 30;”, ρώτησε ο κατηγορούμενος. “Ναι, μου είπε”, ήταν η απάντηση από τη μάρτυρα, ενώ, όταν ρωτήθηκε για το αν “ο Παναγιώτης Σαξώνης τη βοήθησε”, είπε: “Αυτά τα έχω πει”.

Το λόγο πήρε και ο πρώην γενικός γραμματέας του δήμου Μιχάλης Λεμούσιας, ο οποίος ρώτησε την οικονομική επιθεωρήτρια αν διαπίστωσε κάποια ολιγωρία από την πλευρά του το διάστημα κατά το οποίο διενεργούσε την έρευνα. “Υπήρχε γενικά ολιγωρία από τη διοίκηση”, απάντησε εκείνη. “Εγώ μιλάω προσωπικά. Δεν διαβίβαζα αμέσως ό,τι μου ζητούνταν;”, συνέχισε ο κατηγορούμενος.

“Οταν υπέγραφα εγώ τα εντάλματα, υπήρχαν μαζί τα πλαστά παραστατικά;”, ρώτησε τη μάρτυρα ο πρώην αντιδήμαρχος Αναστάσιος Γερογιάννης. “Οχι, μετά έμπαιναν”, απάντησε η οικονομική επιθεωρήτρια. Ο Μιχάλης Ζορπίδης, επίσης πρώην αντιδήμαρχος Οικονομικών, όταν πήρε το λόγο, ρώτησε: “Εγώ, αφού ήξερα τι γινόταν, γιατί παραιτήθηκα;”.

“Δεν ξέρω. Αυτό που ξέρω είναι ότι και εσείς είχατε δώσει δύο εντολές για μη απόδοση εισφορών”, είπε η μάρτυρας. Από την πλευρά του ο Θεόδωρος Αθανάσαρος, ο οποίος επίσης διετέλεσε αντιδήμαρχος Οικονομικών, ρώτησε: “Κατά τη θητεία μου βρήκατε κάποιο δημόσιο έγγραφο που να λέει ότι υπάρχει πρόβλημα στα οικονομικά του δήμου;”.

“Οχι”, απάντησε η οικονομική επιθεωρήτρια.

Πριν ολοκληρώσει την κατάθεσή της η μάρτυρας, ο πρόεδρος του δικαστηρίου τη ρώτησε για το ποιοι κατά την κρίση της γνώριζαν ότι υπεξαιρούνται χρήματα από το ταμείο του δήμου Θεσσαλονίκης. Ανεπιφύλακτα η επιθεωρήτρια είπε για τέσσερις διευθυντές οικονομικών υπηρεσιών και δύο υπαλλήλους.

Πηγή: Aggelioforos.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα