Καθαίρεση λόγω διαφθοράς

default image

Οι κινεζικές αρχές καθαίρεσαν τον Ουάνγκ Ουάιγκονγκ, κορυφαίο στέλεχος της ενεργειακής εταιρίας Shenergy

Οι κινεζικές αρχές καθαίρεσαν τον Ουάνγκ Ουάιγκονγκ, κορυφαίο στέλεχος της ενεργειακής εταιρίας Shenergy και πρώην σύμβουλο του εκλιπόντος αξιωματούχου Χουάνγκ Ζου, λόγω της εξελισσόμενης σε βάρος του έρευνας για διαφθορά, μετέδωσαν κρατικά ΜΜΕ σήμερα Πέμπτη.

Οι κατηγορίες σε βάρος του Ουάνγκ αφορούν την κακοδιαχείριση του ταμείου συντάξεων της Σανγκάης–μια υπόθεση που έχει οδηγήσει στην καθαίρεση δεκάδων αξιωματούχων και στελεχών επιχειρήσεων στην Κίνα.

Ο Ουάνγκ κατηγορείται ότι “εκμεταλλεύθηκε τη θέση του κι έλαβε μεγάλα ποσά ως δωροδοκία με αντάλλαγμα διακριτική μεταχείριση”, σύμφωνα με το Νέα Κίνα, που επικαλέσθηκε μη κατονομαζόμενο εκπρόσωπο των αρχών της Σανγκάης.

Ο Χουάνγκ, ο οποίος απεβίωσε το 2007, σε ηλικία 68 ετών, ήταν επικεφαλής της οργάνωσης του ΚΚ Κίνας στη Σανγκάη έως το 2002, πριν ανέλθει στην έκτη θέση της εκτελεστικής επιτροπής του πολιτικού γραφείου του κόμματος. 

Ο Ουάνγκ, που αποχώρησε από το πλευρό του Χουάνγκ, διεγράφη από τις τάξεις του ΚΚΚ, σύμφωνα με το Νέα Κίνα -πρακτική αρκετά συνηθισμένη για αξιωματούχους που καθαιρούνται από κομματικά και κυβερνητικά ή επιχειρηματικά αξιώματα λόγω ερευνών για υποθέσεις διαφθοράς.

(Πηγή: ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα