Η “καυτή” ιδέα του κυβερνήτη

default image

Μια πρόταση που σίγουρα θα βοηθούσε το ναυτικό της Αυστραλίας να στρατολογήσει νέα μέλη άναψε φωτιές και προκάλεσε πολλές αντιδράσεις

Μια πρόταση που θα βοηθήσει το ναυτικό της Αυστραλίας να στρατολογήσει νέα μέλη άναψε φωτιές. Ο Tom Phillips, νέος κυβερνήτης υποβρυχίου, απαντώντας σε ερώτηση του ανδρικού περιοδικού “Ralph” για το αν το ναυτικό θα γινόταν πιο ελκυστικό για τους νέους, εφόσον οι γυναίκες που υπηρετούν αντί για στολή φορούσαν μαγιό, τόνισε ότι αυτή η κίνηση θα έκανε πολλούς νέους να καταταγούν.

Αυτή η απάντηση προκάλεσε οξύτατες αντιδράσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης και φεμινιστικές οργανώσεις, ενώ ο υπουργός Άμυνας της χώρας Warren Snowden χαρακτήρισε τις δηλώσεις του κυβερνήτη “απολύτως ανάρμοστες”.

Ο κ. Showden δήλωσε ότι τέτοιες ιδέες δεν αντιπροσωπεύουν τη νέα γενιά ναυτικών και ζήτησε μεγαλύτερη ευαισθησία από τα ΜΜΕ για θέματα που έχουν να κάνουν με την άμυνα της χώρας.

Παρά το γεγονός ότι στην Αυστραλία γίνεται προσπάθεια για να αυξηθούν οι νέοι και οι νέες που κατατάσσονται στις ένοπλες δυνάμεις, τέτοιες απόψεις δεν είναι αποδεκτές και μάλιστα η καριέρα του κυβερνήτη Tom Phillips βρίσκεται πλέον σε κίνδυνο.

Η Eva Cox, επικεφαλής της Ένωσης Γυναικών Αυστραλίας, δήλωσε ότι το άρθρο και οι απόψεις που εκφράζονται σε αυτό δείχνουν ότι στο Ναυτικό οι γυναίκες αντιμετωπίζονται περισσότερο σαν σώματα παρά ως προσωπικότητες.

Πάντως ανώτεροι αξιωματούχοι του Ναυτικού τόνισαν ότι η απάντηση του κυβερνήτη προήλθε από μια ερώτηση-παγίδα του δημοσιογράφου και ειπώθηκε μεταξύ σοβαρού και αστείου.

(Πηγή: The Daily Telegraph)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα