Επιβίβαση σε πλοίο από την παραλία στην Κρήτη
Καταστάσεις για γέλια και για κλάματα στην Αγία Ρουμέλη Χανίων. Τουρίστες επιβιβάζονται από την παραλία σε πλοίο, αποκλεισμένοι έμειναν όσοι είχαν όχημα
- 19 Μαΐου 2013 19:00
Την ώρα που περιμένουμε από τον τουρισμό να μας δώσει, ως χώρα, ώθηση και να μας βγάλει, μεταξύ άλλων, από την δύσκολη θέση που βρισκόμαστε, στην Αγία Ρουμέλη η επιβίβαση τουριστών σε πλοίο γίνεται από την…παραλία και όχι από προβλήτα, ως είθισται, λόγω του καιρού.
Το Σάββατο (18/05) 500 τουρίστες που διέσχισαν το φαράγγι της Σαμαριάς, βγήκαν στην Αγία Ρουμέλη και περίμεναν το πλοίο που θα τους έπαιρνε από εκεί. Όταν όμως έφτασε, διαπίστωσαν ότι έπρεπε να τρέξουν να μπουν στο πλοίο από την παραλία και όχι από την προβλήτα, αφού ο δυνατός αέρας που έπνεε δεν του επέτρεπε να δέσει.
Όσοι, δε, είχαν αφήσει όχημα στην Αγία Ρουμέλη και επρόκειτο να επιβιβαστούν με αυτό, έμειναν αποκλεισμένοι εκεί, αφού όπως γίνεται κατανοητό, δεν είναι δυνατό να μπει αυτοκίνητο σε πλοίο από την παραλία.
Αξίζει να σημειωθεί πάντως, ότι το πρόβλημα με την συγκεκριμένη προβλήτα είναι γνωστό στους αρμόδιους εδώ και χρόνια και δεν επικεντρώνεται μόνο στις καιρικές συνθήκες. Σύμφωνα με ανθρώπους της περιοχής, δεν παρέχει και καμία ασφάλεια. Λόγω της αλμύρας, γλιστράει πολύ και πολλές φορές οι ναύτες πηγαίνουν χέρι-χέρι τους τουρίστες στο πλοίο.
Και όλα αυτά σε μια περιοχή με μεγάλη επισκεψιμότητα το καλοκαίρι λόγω του φαραγγιού της Σαμαριάς. Άλλωστε αποτελεί τη μία από τις δύο πύλες εισόδου ή εξόδου από το φαράγγι ενώ δεν υπάρχει οδική σύνδεση.
Πληροφορίες από flashnews.gr