Βενιζέλος: Αθλιότητα του ΣΥΡΙΖΑ η εκμετάλλευση των καρκινοπαθών

Βενιζέλος: Αθλιότητα του ΣΥΡΙΖΑ η εκμετάλλευση των καρκινοπαθών
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για τον ΕΟΠΥΥ Eurokinissi

Διαβάστε τι δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ για το θέμα του ΕΟΠΥΥ και τις ερχόμενες εκλογές της 17ης Ιουνίου (Vid)

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, κατηγόρησε ευθέως τον ΣΥΡΙΖΑ για “απόπειρα εκμετάλλευσης του πόνου των καρκινοπαθών”.

“Τις τελευταίες ημέρες έχουμε γίνει μάρτυρες μίας πολιτικής αθλιότητας. Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τον πόνο των καρκινοπαθών για να χτυπήσει σημαντικές διαρθρωτικές αλλαγές στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας με τη συγκρότηση του ΕΟΠΥΥ”, είπε ο κ. Βενιζέλος, προσθέτοντας ότι “πίσω από κάθε αλλαγή στο χώρο της υγεία ξεσπάει σκληρός πόλεμος συμφερόντων που θίγονται”.

“Έτσι είχε γίνει στις αρχές της δεκαετίας του ’80. Τώρα γίνεται με τον ΕΟΠΥΥ”, τόνισε.

Ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι επικοινώνησε με τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, ο οποίος τον ενημέρωσε ότι το πρόβλημα με τη ροή των φαρμάκων των καρκινοπαθών λύθηκε οριστικά, “σε πείσμα συγκεκριμένων ιδιωτικών συμφερόντων στον χώρο της Υγείας που προσπάθησαν να φορτώσουν το δικό τους πρόβλημα στα δημόσια νοσοκομεία και τον ΕΟΠΥΥ”.

Επιπλέον, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε “πρωτοφανές και απαράδεκτο”, ενώ η χώρα βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο, επαγγελματικές ομάδες να κρατούν “ομήρους”, όπως είπε, τους Έλληνες πολίτες, ενώ γνωρίζουν ότι δεν μπορούν να διαπραγματευτούν με μια υπηρεσιακή κυβέρνηση.

Σημείωσε δε ότι είναι αναγκαίο να υπάρξει πολιτική και συνδικαλιστική ευθύνη, ενώ παράλληλα υπογράμμισε τη σημασία της δανειακής σύμβασης.

Σε αυτό το πλαίσιο, υποστήριξε ότι αυτοί που οικοδομούν την πολιτική τους στη μονομερή καταγγελία της δανειακής σύμβασης κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν τη σημασία που έχει η συνέχιση της χρηματοδότησης της χώρας, για την υγεία, την παιδεία και την πληρωμή μισθών και συντάξεων.

Ο κ. Βενιζέλος είπε ότι η χώρα βρίσκεται σε ένα “παράδοξο αδιέξοδο”, καθώς, όπως ανέφερε, από τη μια υπάρχει “ο δημαγωγικός τυχοδιωκτισμός” της μονομερούς καταγγελίας και, από την άλλη, η “ολοκληρωμένη υπεύθυνη” εθνική στρατηγική της αναθεώρησης των δυσμενών όρων της δανειακής σύμβασης, με διατήρηση των θετικών σημείων της, “με την Ελλάδα σταθερά στην Ευρώπη και το ευρώ”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα