Το κινηματογραφικό γεγονός της χρονιάς
Το "Prince of Persia: The Sands of Time" αναδεικνύεται σε κινηματογραφικό γεγονός της χρονιάς με την Παγκόσμια Πρεμιέρα της ταινίας στις 9 Μαΐου 2010 σε έξι χώρες ανά την υφήλιο (Vid)
- 07 Μαΐου 2010 19:07
Το “Prince of Persia: The Sands of Time” αναδεικνύεται σε κινηματογραφικό γεγονός της χρονιάς με την Παγκόσμια Πρεμιέρα της ταινίας στις 9 Μαΐου 2010 σε έξι χώρες ανά την υφήλιο!
Την Κυριακή 9 Μαΐου 2010 η Disney ξεπερνάει το φράγμα του χρόνου και διοργανώνει την παγκόσμια πρεμιέρα της ταινίας “Prince of Persia: The Sands of Time” σε πέντε διαφορετικές ζώνες ώρας του πλανήτη. Ξεκινώντας από την Αυστραλία, στη συνέχεια την Ασία και μετά στην Ευρώπη και την κεντρική Αμερική, οι πρωταγωνιστές της ταινίας Τζέικ Τζίλενχαλ, Τζέμα Άρτερτον, Τόμπι Κέμπελ, Ρίτσαρντ Κόιλ και ο Sir Μπεν Κίνγσκλεϊ, μαζί με τον παραγωγό Τζέρι Μπρουκχάιμερ και τον σκηνοθέτη Μάικ Νιούελ, θα χαιρετήσουν τους θεατές σε όλες τις χώρες μέσω ζωντανών δορυφορικών συνδέσεων από το Λονδίνο όπου θα παρευρίσκονται για την πρεμιέρα της ταινίας εκεί.
Η παγκόσμια πρεμιέρα του “Prince of Persia: The Sands of Time” θα είναι η πρώτη πρεμιέρα που θα φιλοξενηθεί στο πιο συναρπαστικό μέρος διασκέδασης και ψυχαγωγίας στο Γουέστφιλντ, ενώ η προβολή της ταινίας θα γίνει στο κορυφαίο, ολοκαίνουριο και τελευταίας τεχνολογίας ψηφιακό σύμπλεγμα αιθουσών του Λονδίνου. Η πρεμιέρα θα ξεκινήσει στο αίθριο του Γουέστφιλντ, έναν μοναδικό χώρο με γυάλινη οροφή, όπου θα αναπαρασταθούν μερικές από τις επικίνδυνες σκηνές της ταινίας από την παγκοσμίου φήμης ομάδα 3RUN.
Οι θεατές από την Αυστραλία θα είναι οι πρώτοι που θα ζήσουν την εμπειρία της ταινίας, με τους ηθοποιούς και τους συντελεστές να κάνουν νωρίτερα δηλώσεις μέσω δορυφόρου. Θα ακολουθήσουν το Μεξικό, η Γερμανία και η Ιταλία, χώρες οι οποίες θα συνδεθούν με το Λονδίνο για να δουν ζωντανά το εντυπωσιακό σόου πριν την πρεμιέρα. Η παγκόσμια πρεμιέρα και το κόκκινο χαλί θα μεταδίδονται επίσης ταυτόχρονα και σε 21 αίθουσες σε όλη τη Μεγάλη Βρετανία, κάνοντας έτσι το «Prince of Persia: The Sands of Time» ένα από τα μεγαλύτερα κινηματογραφικά γεγονότα που έζησε ποτέ το Ηνωμένο Βασίλειο. Με 5 επιπλέον αίθουσες στη Γερμανία και άλλες στις υπόλοιπες χώρες, συνολικά περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι θα παρακολουθήσουν ταυτόχρονα την παγκόσμια πρεμιέρα.
Το σόου πριν την πρεμιέρα και η είσοδος των ηθοποιών και των συντελεστών στο κόκκινο χαλί θα μεταδίδεται ζωντανά και μέσω διαδικτύου σε όλο τον κόσμο. Στην Ελλάδα το live streaming θα γίνει από την ιστοσελίδα του cinemag.gr στη διεύθυνση http://www.e-go.gr/cinemag/ την Κυριακή 9 Μαΐου 2010 στις 19:00. Μια μέρα πριν, το Σάββατο 8 Μαΐου 2010 στις 19:30 θα μεταδοθεί σε live streaming από το cinemag.gr η συνέντευξη των πρωταγωνιστών της ταινίας μέσω live chat.
Στις 20 Μαΐου 2010 στους κινηματογράφους από την Audio Visual.
Σύνοψη: Από την ομάδα που έφερε την τριλογία Οι Πειρατές της Καραϊβικής στη μεγάλη οθόνη, η Walt Disney Pictures και ο παραγωγός Tζέρι Μπρουκχάιμερ παρουσιάζουν την ταινία “Prince of Persia: The Sands of Time”, μια επική περιπέτεια δράσης που διαδραματίζεται στη μυστηριώδη ατμόσφαιρα της μακρινής Περσίας. Στα βάθη της μαγευτικής αυτής χώρας, ένας πρίγκιπας (Tζέικ Τζίλενχαλ) χωρίς τη θέληση του, ενώνει τις δυνάμεις του με μια μυστηριώδη πριγκίπισσα (Τζέμα Άρτερτον) ενάντια στις δυνάμεις του σκότους. Πρέπει μαζί να προστατέψουν ένα αρχαίο στιλέτο που έχει την ιδιότητα να απελευθερώνει την Άμμο του Χρόνου – ένα δώρο από τους θεούς που μπορεί να αναστρέψει τον χρόνο και να επιτρέψει σε όποιον το έχει στην κατοχή του να γίνει ο κυρίαρχος του κόσμου. Με παραγωγό τον 41 φορές υποψήφιο και 6 φορές βραβευμένο με Όσκαρ, Τζέρι Μπρούκχαϊμερ, και με τους Sir Μπεν Κίνγκσλεϊ και Άλφρεντ Μολίνα στο καστ, η ταινία υπόσχεται να μας ταξιδέψει κυριολεκτικά.