“Πόλεμος” ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ για τα εργασιακά

“Πόλεμος” ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ για τα εργασιακά
Κόντρα ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ για τα εργασιακά Eurokinissi

Διαβάστε για την εξέλιξη της κόντρας ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ με επίκεντρο τα εργασιακά

Αφορμή για την κόντρα που ξέσπασε ανάμεσα στα δύο κόμματα, ήταν η συνάντηση του Ευ. Βενιζέλου με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ στο Παρίσι.

Η επίθεση του επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, είχε να κάνει με την κατάργηση των εργασιακών δικαιωμάτων που έφερε στο προσκήνιο το δεύτερο μνημόνιο, παίρνοντας αφορμή τις δηλώσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ ότι συνομίλησε με τον κ. Ολάντ εξ ονόματος του ελληνικού λαού.

“Απ’ ό,τι έμαθα με περισσή αλαζονεία λέει ότι, παρά το 13% που έχει, μιλάει εξ ονόματος όλου του ελληνικού λαού”, είπε χαρακτηριστικά, μετά από συνάντηση που είχε με τον υπουργό Εργασίας Αντώνη Ρουπακιώτη.

Παράλληλα, κάλεσε τον κ. Βενιζέλο, ως διαπραγματευτή του δευτέρου μνημονίου, να κατονομάσει “ποια ήταν αυτά τα επιχειρηματικά και εργοδοτικά συμφέροντα που επέβαλαν στην τρόικα αυτούς τους νόμους που σήμερα μειώνουν το εισόδημα των εργαζόμενων στον ιδιωτικό τομέα από 25 έως 50%”.

“Μήπως είναι αυτοί που όλο αυτό το διάστημα συνεχίζουν να βυσσοδομούν με λύσσα εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και της προσπάθειάς μας να ανατρέψουμε το μνημόνιο και τους αντικοινωνικούς, αντεργατικούς αυτούς νόμους;”, διερωτήθηκε.

Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας επανέλαβε τη πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ να καταργήσει όλους τους νόμους του μνημονίου που καταργούν τα εργασιακά δικαιώματα και οδήγησαν σε μειώσεις μισθών.

Τέλος, εμφανίστηκε βέβαιος ότι “ανοίγει ένας δρόμος, ανοίγουν δυνατότητες”. “Θα έχουμε απέναντί μας αντιπάλους που θα μας χτυπούν με λύσσα, ανοίγει ένας δρόμος, όμως, όχι επειδή εμείς είμαστε οι σωτήρες, αλλά επειδή ο ελληνικός λαός παίρνει τις τύχες στα χέρια του”, κατέληξε.

Απάντηση ΠΑΣΟΚ

Από τη δική του μεριά, ο Ευ. Βενιζέλος απάντησε στον Αλέξη Τσίπρα το απόγευμα, κατηγορώντας τον για άλλη μια φορά ευθέως για αλαζονεία: “Ελπίζουμε ο κ. Τσίπρας να αντιληφθεί γρήγορα τη διαφορά μεταξύ της εσωτερικής πολιτικής αντιδικίας και της ανάγκης στο εξωτερικό η Ελλάδα να εμφανίζεται με μια ενιαία φωνή για την αποτελεσματική υπεράσπιση των συμφερόντων του ελληνικού λαού. Αλαζονικό δεν είναι να μη μεταφέρεις στο εξωτερικό τις εσωτερικές κομματικές αντιδικίες αλλά να νομίζεις ότι, επειδή ανέβηκαν τα ποσοστά του κόμματος σου, μπορείς να μιλάς στο διεθνές κοινό σαν να μιλάς στον σκληρό πυρήνα του κομματικού σου ακροατηρίου”.

Και η δήλωση αυτή, έφερε ακόμα μία άμεση απάντηση από τον ΣΥΡΙΖΑ: “Υπενθυμίζουμε στο ΠΑΣΟΚ του κ. Βενιζέλου ότι τις μειώσεις μισθών και συντάξεων τις έχει νομοθετήσει ο ίδιος ως Υπουργός Οικονομικών και έχει δεσμευτεί με την επιστολή του στην Τρόικα να εφαρμόσει το μνημόνιο της ύφεσης και της καταστροφής, στο ακέραιο. Δεν αποτελεί υπεράσπιση των συμφερόντων του ελληνικού λαού η υποταγή στους δανειστές και την τρόικα, αλλά η σύγκρουση με την πολιτική που υπονομεύει το μέλλον του συνόλου των ευρωπαϊκών λαών”.

Επίθεση και στον Αντώνη Σαμαρά

Νωρίτερα η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά κατηγόρησε τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ ότι “με ανεύθυνες συμπεριφορές, κλωτσά τις ευκαιρίες που δημιουργούνται για το λαό μας, βάζοντας σε κίνδυνο την κοινωνική συνοχή”.

Από τα πυρά της δεν ξέφυγε ούτε ο πρόεδρος της ΝΔ, καθώς υποστήριξε ότι “ο κ. Σαμαράς, με διαρκείς αντιφάσεις, χωρίς ουσιαστική πρόταση για τη χώρα, ενδιαφέρεται μόνο να επαναδιαπραγματευθεί την εξουσία του στο εσωτερικό της δεξιάς”.

“Το ΠΑΣΟΚ κοιτάει μπροστά, δείχνει το δρόμο της Ευρωπαϊκής Κεντροαριστεράς, της Κεντροαριστεράς της λογικής, με μια πρόταση που μπορεί να ενώσει τους Έλληνες”, κατέληξε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα