ΣΥΡΙΖΑ: Δημοψήφισμα αν αποτύχει η διαπραγμάτευση

ΣΥΡΙΖΑ: Δημοψήφισμα αν αποτύχει η διαπραγμάτευση

Μονόδρομος το δημοψήφισμα, σε περίπτωση αποτυχίας δημιουργίας κυβέρνησης και επαναδιαπραγμάτευσης του Μνημονίου βλέπει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Βούτσης. Δείτε τι δήλωσε σε τηλεοπτική εκπομπή (Vid)

“Τον τελευταίο λόγο ας τον έχει ο ελληνικός λαός”. Ούτε λίγο, ούτε πολύ αυτό δήλωσε σε εκπομπή της κρατικής τηλεόρασης ο βουλευτής Α’ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Βούτσης, αφήνοντας άφωνους τους συνομιλητές του.

Ο κ. Βούτσης δέχτηκε ερωτήσεις για το πώς προτίθεται να αντιδράσει ο ΣΥΡΙΖΑ στην περίπτωση που δεν θα ευοδωθεί η προσπάθεια αλλαγής του Μνημονίου και της δανειακής σύμβασης και ο ίδιος απάντησε πως η επόμενη κίνηση είναι η προσφυγή σε δημοψήφισμα, εφόσον αυτό κριθεί απαραίτητο.

Όπως διευκρίνισε ο βουλευτής Α’ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ, το δημοψήφισμα θα θέτει στους πολίτες το θέμα της παραμονής της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ.

Η απάντηση του κ. Βούτση προκάλεσε την έντονη αντίδραση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ στη Β’ Αθηνών, Ανδρέα Λοβέρδου.

“Δεν έχουμε την πολυτέλεια του χρόνου για συνεχείς εκλογές, η χώρα δεν θα αντέξει”, προειδοποίησε ο πρώην υπουργός Υγείας.

Ο κ. Λοβέρδος υπογράμμισε ότι αυτή η ενέργεια εγκυμονεί κινδύνους αφού κατά την άποψή του θα ήταν καταστροφικό έπειτα από δύο εκλογικές αναμετρήσεις – μέσα σε δύο μήνες – η χώρα να προχωρήσει σε δημοψήφισμα.

Την ίδια στιγμή, για διεξαγωγή δημοψηφίσματος σε περίπτωση που η χώρα βρεθεί προ αδιεξόδου μίλησε και ο εκπρόσωπος Τύπου του Συνασπισμού και στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα  Πάνος Σκουρλέτης στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα