Παπούλιας: ”Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη”

Δείτε το σύντομο διάλογο του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Ευάγγελου Βενιζέλου, έπειτα από την κατάθεση της διερευνητικής εντολής (Vid)
- 12 Μαΐου 2012 12:44
Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ παρέδωσε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την διερευνητική εντολή, σε μία ύστατη προσπάθεια συγκρότησης κυβέρνησης στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.
”Υπάρχουν ψήγματα αισιοδοξίας, αλλά η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη” τόνισε ο Κάρολος Παπούλιας, ενώ αναφέρθηκε στα δύσκολα ραντεβού της Ελλάδας την επόμενη εβδομάδα. Το Eurogroup, το Ecofin και τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ.
”Η Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ, συμφωνούν στην ανάγκη της δημιουργίας κυβέρνησης φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων με στόχο να μείνει η χώρα στο ευρώ. Όρος είναι η συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ. Το έθεσα στον κ. Τσίπρα, δεν έχω λάβει σαφή απάντηση. Πιστεύω ότι εκεί πρέπει να εστιαστούν οι δικές σας προσπάθειες” δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος αποχώρησε από το προεδρικό μέγαρο χωρίς να κάνει δηλώσεις.