Παπαρήγα: Εκλογές για να διορθώσουν το λάθος τους οι ψηφοφόροι

Για εμπαιγμό και κοροϊδία με τις διερευνητικές εντολές έκανε λόγο η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, καλώντας τους πολίτες να ψηφίσουν το κόμμα στις επικείμενες εκλογές (Vid.)
- 10 Μαΐου 2012 12:55
Ως διαδικασία εμπαιγμού και κοροϊδίας χαρακτήρισε τη διαδικασία των διερευνητικών εντολών η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.
“Ο στόχος ήταν να πάμε στις κάλπες με αφοπλισμένο τον λαό και έρμαιο παλιών αλλά με σύγχρονη μορφή διλημμάτων”, υπογράμμισε.
“Αν παίρναμε την εντολή θα την επιστρέφαμε. Σκεφτείτε το ΚΚΕ να συναντά τους πολιτικούς αρχηγούς και να συζητά για τον σχηματισμό κυβέρνησης ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ, Ανεξάρτητων Ελλήνων. Πώς θα το κάναμε αυτό; Δεν θα ήταν μια γελοία κατάσταση;
Ξέρουμε ότι μας κόστισε αυτό εκλογικά, αλλά η ιστορική μας ευθύνη ήταν να μην προχωρήσουμε σε εκλογική ανευθυνότητα”, σημείωσε.
Όλοι ξέραμε, όπως σημείωσε, ότι πάμε για εκλογές, αλλά έγινε μια συζήτηση για το ποιος θα πετάξει το μπαλάκι στον άλλο και να τον κατηγορήσει για αυτό.
“Μέσα σε αυτές τις μέρες βγάζουν στην επιφάνεια τα σύγχρονα διλήμματα μετά το εκλογικό αποτέλεσμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν έλεγε από την αρχή ότι θέλω εκλογές; Η συνεργασία δεν μπορεί να γίνει με το πρόγραμμα ενός, αλλά με κοινό πρόγραμμα. Γι’ αυτό εμείς είπαμε να τελειώσει η κοροϊδία του ελληνικού λαού”, υποστήριξε.
Η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, κάλεσε τον λαό να αναλάβει τις ευθύνες του και να διορθώσει την ψήφο του για το κόμμα αν θέλει να συγχρονιστεί με τις σημερινές και τις αυριανές εξελίξεις.
“Δεν το λέμε μόνο εμείς. Η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτό που λέμε να γίνω ΠΑΣΟΚ. Δεν θα γίνει ΠΑΣΟΚ παλαιότερων δεκαετιών, αλλά ένα ΠΑΣΟΚ αστικής διαχείρισης”, σημείωσε.
Ο λαός, συμπλήρωσε, πρέπει να διορθώσει τα πράγματα γιατί μετά την απομάκρυνση από την κάλπη τα λάθη δεν διορθώνονται. Είμαστε πανέτοιμοι για τις εκλογές και την ταξική πάλη.
Ερωτηθείσα για τον ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε ότι το πρόγραμμά του και αυτά που λέει τώρα και ό,τι λέει δεν απαντά στο ερώτημα αν σας διώξουν από την Ευρωζώνη τι θα κάνετε.
“Βλέπουμε και τα ρεύματα που στηρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ μαχητικά. Βλέπουμε στελέχη μέσα από το σύστημα που τον στηρίζουν μαχητικά. Υπάρχει μία ροή τώρα ανθρώπων του συστήματος προς τα εκεί. Είναι μία θαυμάσια ευκαιρία για να κερδίσουν χρόνο και τα δύο μεγάλα κόμματα να ανασυγκροτηθούν. Είναι αδύνατο να μην ενσωματωθείς όταν είσαι στην Ευρώπη. Έχει προετοιμάσει τον λαό για μια τέτοια σύγκρουση; Και για εμάς θα ήταν δεμένα τα χέρια μας αν μπαίναμε σε μια τέτοια κυβέρνηση”, τόνισε.
Αναφορικά με τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό, επισήμανε πως δεν είναι κόμμα του αντιευρωπαϊκού προσανατολισμού. “Τους συμφέρει να καταγραφόμαστε ως αντιευρωπαϊκές δυνάμεις. Από χρόνια, από το 1996 ακόμα, το ΚΚΕ προτείνει τη συμμαχία των αντίιμπεριαλιστικών δυνάμεων”, υπογράμμισε.
“Με τη μη κυβερνώσα Αριστερά τύπου ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουμε σχέση. Δεν μπορούμε να την εντάξουμε μέσα στη συμμαχία ή να κάνουμε συζητήσεις μαζί τους για την ενότητα της Αριστεράς. Συνεργασίας και μέτωπα και συμμαχίες και την ίδια ώρα συζητάμε με κόμμα που διεκδικεί κυβέρνηση και πρωθυπουργία, με συγχωρείτε είναι αστείο πράγμα”, υποστήριξε.
Αναφορικά με το ποσοστό του ΚΚΕ στις εκλογές που έλαβαν χώρα στις 6 Μαΐου, επισήμανε ότι το ΚΚΕ θα μελετήσει τη λαϊκή ψήφο, σημειώνοντας ότι έχουν και αυτοί αδυναμίες.
“Οι όποιες αδυναμίες του ΚΚΕ δεν καθόρισαν την ψήφο. Αυτό που δεν άρεσε ήταν ότι το ΚΚΕ δεν θα έμπαινε στην κυβέρνηση. Ας σκεφτεί ο λαός γιατί τον πείραξε αυτό. Το εκλογικό αποτέλεσμα του ΚΚΕ δεν καθορίζεται από την εκλογική περίοδο. Αυτό που έτσουξε είναι ότι το ΚΚΕ αρνείται να μπει σε μια κυβέρνηση”, τόνισε.
“Ζητήσαμε τις εκλογές γιατί θέλουμε να τελειώσει το πανηγύρι. Αφού πάει για εκλογές. Εδώ έχει γίνει θέατρο και το καταλαβαίνει ο κόσμος. Δεν είναι γελοίο αυτό που ζούμε; Δεν μπορούμε να συμμετέχουμε σε μία κυβέρνηση που θα οξύνει και θα περιπλέξει την κατάσταση. Μας θέλει ο λαός μέσα στην κυβέρνηση γιατί το ΚΚΕ είναι εγγύηση. Μετά όμως ποιον θα μουντζώσει ο λαός; Ο λαός χρειάζεται ένα ΚΚΕ μέσα του, όχι από πάνω ή στο πλευρό του”, υπογράμμισε.