Η διπλωματία των συμβολαίων

Η επίσημη επίσκεψη του λίβυου ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι στην Ισπανία άνοιξε προοπτικές για "πιθανά συμβόλαια" με ισπανικές εταιρείες στη χώρα του
- 18 Δεκεμβρίου 2007 10:01
Η επίσημη επίσκεψη του λίβυου ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι στην Ισπανία άνοιξε προοπτικές για “πιθανά συμβόλαια” με ισπανικές εταιρείες στη χώρα του, πιθανολογούμενου ύψους 11,8 δις ευρώ, ανακοίνωσε χθες πηγή προσκείμενη στην ισπανική κυβέρνηση.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, τα πιθανά συμβόλαια θ’ αφορούν τον αμυντικό/αεροναυπηγικό τομέα (2 δις ευρώ), τις κοινές επενδύσεις στον τομέα της ενέργειας (5 δις ευρώ) και στον τομέα των υποδομών (7 δις ευρώ), στα πλαίσια ενός ευρέως προγράμματος στη Λιβύη για τη βελτίωση των υποδομών της χώρας, ύψους 50 δις ευρώ.
Η ίδια πηγή πάντως, που μίλησε στο Γαλλικό Πρακτορείο μετά τη συνάντηση του Καντάφι με τον ισπανό πρωθυπουργό Χοσέ Λουΐς Ροδρίγεθ Θαπατέρο, υπογράμμισε πως τα πιθανολογούμενα συμβόλαια δεν αποτελούν κλειστές παραγγελίες.
(Πηγή: ΑΠΕ)