Δράσεις για υπεύθυνη κατανάλωση αλκοόλ από τη DIAGEO Hellas

Δράσεις για υπεύθυνη κατανάλωση αλκοόλ από τη DIAGEO Hellas

Δράσεις για την υπεύθυνη κατανάλωση αλκοόλ από τη DIAGEO Hellas στην Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας

Αθήνα, 28/03/2013 – Η DIAGEO, κορυφαία εταιρεία premium αλκοολούχων ποτών στον κόσμο, συμμετείχε με δράσεις για τη σχέση αλκοόλ και οδήγησης στην 6η Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας, που συνδιοργανώθηκε από το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.Α.Σ.) «Πάνος Μυλωνάς» και το Σύλλογο Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων με σκοπό την ενημέρωση του κοινού για την ασφάλεια και την πρόληψη στο δρόμο. Η δράση της DIAGEO στα πλαίσια της Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας αποτελεί μέρος της ευρύτερης στρατηγικής της για την προώθηση προτύπων μετρημένης κατανάλωσης σε σχέση με το αλκοόλ και την οδήγηση.

Οι επισκέπτες της Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας, μέρος της οποίας πραγματοποιήθηκε στην «ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ» του Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι μεταξύ 15 και 19 Μαρτίου, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από συνεργάτες της DIAGEO για όλα όσα είναι απαραίτητο να γνωρίζουμε όλοι για την ορθή κατανάλωση αλκοολούχων ποτών, αλλά και το υπεύθυνο σερβίρισμα στο σπίτι. Παράλληλα, είχαν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε βιωματικές εκπαιδευτικές δράσεις για την ασφαλή οδήγηση και σε ψυχαγωγικές δραστηριότητες, οι οποίες είχαν διοργανωθεί από το Ι.Ο.Α.Σ. «Πάνος Μυλωνάς» και το Σύλλογο Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων.

Περισσότερα από 400 άτομα, στην πλειοψηφία τους άντρες, παρέλαβαν το ενημερωτικό υλικό της DIAGEO και είχαν τη δυνατότητα να «ρωτήσουν» δημοσίως τον guru των ποτών «Διονύση» (www.calculator.drinkiq.com), για την επίπτωση που έχουν τα ποτά που πίνουν στον οργανισμό τους, αλλά και να του ζητήσουν πληροφορίες σχετικά με τα ποτά που προτιμούν. Η διάδραση με το «Διονύση» για τους επισκέπτες ήταν…αποκαλυπτική, αφού όλοι διαπίστωσαν πως ό,τι ποτό κι’αν επιλέξουν  - είτε είναι μπύρα, είτε κρασί, ουίσκι ή βότκα κ.ο.κ. –  κάθε μερίδα σερβιρίσματος περιέχει ίση ποσότητα αλκοόλ και άρα επηρεάζει εξίσου τη δυνατότητα ασφαλούς οδήγησης! Με άλλα λόγια, ρωτώντας το «Διονύση» οι επισκέπτες ανακάλυψαν ότι δεν υπάρχουν στην πραγματικότητα ελαφρά ή σκληρά ποτά και πώς πριν την οδήγηση δεν είναι ασφαλές να καταναλώνουμε αλκοόλ.

H DIAGEO Hellas, συμμετείχε τόσο στις ολοήμερες ανοικτές ενημερώσεις προς το κοινό που πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα, όσο και σε δράσεις που πραγματοποιήθηκαν σε ολόκληρη την χώρα μεταξύ 15 και 23 Μαρτίου, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως μέρος του κοινού που παρακολούθησε την εκπαίδευση της DIAGEO ήταν επαγγελματίες οδηγοί και σημαντικός αριθμός ποδηλατιστών.

Σχετικά με την DIAGEO Hellas

Η Diageo είναι η  κορυφαία εταιρία premium αλκοολούχων ποτών στον κόσμο, με μια μοναδική σειρά προϊόντων στις κατηγορίες spirits, μπύρας, κρασιού και σαμπάνιας. Σε αυτά περιλαμβάνονται κάποια από τα πιο αναγνωρίσιμα brands διεθνώς, όπως τα: Johnnie Walker, Haig, Dimple,  Cardhu, J&B, Bushmills και τα Classic Malts  στην κατηγορία του ουίσκι, οι μάρκες Smirnoff,Cîroc και Ketel One στην κατηγορία vodka, τα gins Gordon’s και Tanqueray, το ρούμι Captain Morgan, τα liqueurs  Baileys και Grand Marnier, και η σαμπάνια Veuve Cliquot.

Η Diageo είναι μια διεθνής εταιρία της οποίας τα προϊόντα πωλούνται σε περισσότερες από 180 χώρες ανά τον κόσμο και οι μετοχές της διακινούνται στα χρηματιστήρια  της Νέας Υόρκης (New York Stock Exchange, DEO) και του Λονδίνου (London Stock Exchange, DGE).

Για περισσότερες πληροφορίες  για τη Diageo, τους ανθρώπους της, τα brands της και τις ενέργειές της επισκεφθείτε το www.diageo.com. Για τη διεθνή πρωτοβουλία της Diageo η οποία προάγει την υπεύθυνη κατανάλωση  μέσω καλών πρακτικών, ενημέρωσης και δράσεων σε όλο τον κόσμο, επισκεφθείτε το www.DRINKiQ.com.

Γιορτάζουμε τη ζωή, κάθε μέρα, σ’ όλη τη γη.

SHARE: