H μεταμόσχευση πνεύμονα στην Ελλάδα. Οι εξελίξεις στο παρόν και οι προκλήσεις στο μέλλον

H μεταμόσχευση πνεύμονα στην Ελλάδα. Οι εξελίξεις στο παρόν και οι προκλήσεις στο μέλλον

Σε μια εποχή που, εξαιτίας της πανδημίας, ο πνεύμονας αποτελεί ένα από τα πλέον βαλλόμενα όργανα του σώματος, οι εξελίξεις γύρω από τη μεταμόσχευση πνεύμονα, παγκοσμίως, αναδεικνύονται καθοριστικές στον χώρο της Υγείας.

Στην Ελλάδα, μετά από 10 χρόνια, χάρη στις συντονισμένες προσπάθειες του Υπουργείου Υγείας, του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων και του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου, αλλά και χάρη στη συμβολή του Προγράμματος Υποτροφιών του Ιδρύματος Ωνάση, που συνέδραμε στη μετεκπαίδευση Ελλήνων ιατρών στο εξωτερικό, ξεκίνησε το Πρόγραμμα Μεταμόσχευσης Πνεύμονα, αποτελώντας ορόσημο στον τομέα της Υγείας στη χώρα μας.

Ποια είναι η πορεία του Προγράμματος μέχρι σήμερα; Ποιες είναι οι εξελίξεις στις μεταμοσχεύσεις πνεύμονα παγκοσμίως, αλλά και ποιες είναι οι προκλήσεις που θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε στο μέλλον;

Τις απαντήσεις καλούνται να δώσουν κορυφαίοι επιστήμονες και χειρουργοί από την Ελλάδα, σε μια διαδικτυακή συζήτηση, υπό την επιστημονική αιγίδα του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου και την υποστήριξη του Ιδρύματος Ωνάση.

Η συζήτηση θα διεξαχθεί στην ελληνική γλώσσα, αλλά θα υπάρχει ταυτόχρονη αγγλική διερμηνεία για τους ξενόγλωσσους χρήστες που επιθυμούν να παρακολουθήσουν το Webinar.

Ημερομηνία: 21.04.2021
Διάρκεια: 16:00-20:00
Συμμετοχή: Ελεύθερη

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το webinar, μπορείτε να στείλετε email στο [email protected] ή στο [email protected].

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα