Η illycaffѐ SpA βραβεύεται ως η πιο ηθική εταιρία στον κόσμο για το 2015

Η illycaffѐ SpA βραβεύεται ως η πιο ηθική εταιρία στον κόσμο για το 2015

Ο Παγκόσμιος ηγέτης του Καφέ και επίσημος συνεργάτης στην ενότητα καφέ της EXPO 2015 στο Μιλάνο, διακρίνεται στην πρώτη θέση για 3η συνεχόμενη χρονιά

Η illycaffѐ SpA , κατατάσσεται για 3 συνεχόμενη χρονιά στην κορυφή της λίστας με τις πιο ηθικές εταιρίες παγκοσμίως, από το Ethisphere Institute για το 2015 - World’s Most Ethical Companies®. Η διάκριση έρχεται σε μία εποχή όπου οι κανόνες λειτουργίας και ηθικής μιας εταιρείας θεωρούνται το ίδιο σημαντικοί με τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που προσφέρει.

Η διάκριση αυτή, για 3 συνεχόμενη χρονιά, υπογραμμίζει τη δέσμευση της illycaffѐ για υψηλά επίπεδα επιχειρησιακής ηθικής και πρακτικής, εξασφαλίζοντας μακροχρόνια προστιθέμενη αξία σε πελάτες, εργαζόμενους, προμηθευτές και επενδυτές.

“Η τιμητική αυτή διάκριση επιβραβεύει τις προσπάθειες της εταιρείας για την εφαρμογή των υψηλότερων επιπέδων επιχειρησιακής ηθικής, στοιχείο που αποτελεί θεμέλιο λίθο της illycaffѐ, από την ίδρυσή της πριν από 80 χρόνια από τον παππού μου”, δήλωσε ο Andrea Illy, Πρόεδρος και CEO της illycaffѐ SpA. “Η διάκριση αυτή δεν θα ήταν εφικτή, δίχως τους ανθρώπους που ορίζουν και οδηγούν τον οργανισμό μας, τους καλλιεργητές μας, τους συναδέλφους και τους εργαζόμενούς μας. Έχουμε βαθιά υποχρέωση να νοιαζόμαστε και να φροντίζουμε την ευρύτερη οικογένειά μας, που μοιράζονται και ζουν καθημερινά με τις αξίες μας”.

H Διευθύντρια Marketing & Επικοινωνίας της ΚΑΦΕΑ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε., επίσημου αντιπροσώπου του illy στην Ελλάδα από το 1989, κ. Καλλέργη Νιόβη δήλωσε: “Η βράβευση της illycaffѐ SpA αποτελεί μια απόδειξη ότι η ανάπτυξη των εταιρειών είναι απόλυτα συμβατή με την ηθική, προς την κοινωνία, προς τους συνεργάτες και προς τους καταναλωτές’’.

Η αξιολόγηση της παγκοσμίως πιο ηθικής εταιρείας πραγματοποιείται από το διεθνούς κύρους Ethisphere Institute και η διάκριση απονέμεται σε όσους αριστεύουν σε πέντε κατηγορίες: ηθική και συμμόρφωση, εταιρική κοινωνική ευθύνη, καλλιέργεια ηθικής, διακυβέρνηση και ηγεσία, καινοτομία και φήμη.

Η illycaffѐ SpA

Η illycaffѐ παράγει και διανέμει παγκοσμίως ένα μοναδικό χαρμάνι καφέ, αγοράζοντας υψηλής ποιότητας πράσινο καφέ Arabica απευθείας από τους καλλιεργητές μέσω συνεργασιών που βασίζονται στην αμοιβαία δημιουργία αξίας. Πιστεύει ότι ο σεβασμός προς το περιβάλλον και τους ανθρώπους που καλλιεργούν το καφέ αποτελεί τον θεμέλιο λίθο στην επιχειρησιακή της πρακτική. Απόδειξη της πρακτικής αυτής είναι η ίδρυση του Πανεπιστημίου του Καφέ (Università del Caffè), που δίνει εδώ και 20 χρόνια, καθημερινή θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση και γνώση στους καλλιεργητές από την Κεντρική και Νότια Αμερική, την Ινδία και την Αφρική, ώστε να επιτυγχάνουν υψηλά επίπεδα παραγωγής.

Αυτό αναγνωρίστηκε από διεθνείς ανεξάρτητους κριτές όπως η DNV ( Det Norske Veritas), η οποία το 2011 απένειμε στην illycaffѐ, το πρώτο Πιστοποιητικό Υπεύθυνης Διαδικασίας της Εφοδιαστικής Αλυσίδας για τη συνέπειά της σε όλες τις πτυχές της παραγωγής του καφέ, κυρίως της ηθικής, καθώς και των μακροχρόνιων σχέσεων με τους καλλιεργητές. Περισσότερα από 6 εκατ. φλιτζάνια καφέ illy καταναλώνονται καθημερινά σε περισσότερες από 140 χώρες. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε το www.illy.com.

O illy στην Ελλάδα

O illy ήρθε στην Ελλάδα το 1989 από την ΚΑΦΕΑ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε.

Ως αποτέλεσμα δέσμευσης και ενθουσιασμού μιας ομάδας ανθρώπων, η εταιρεία πέτυχε τη διάδοση της κουλτούρας του espresso στην Ελλάδα και την προσφορά υψηλού επιπέδου προϊόντων και υπηρεσιών σε όλους τους ανθρώπους που αναζητούν την αίσθηση πολυτέλειας στην καθημερινότητά τους όπου κι αν βρίσκονται, κάθε στιγμή.

Το Ethisphere Institute

Το Ethisphere® Institute είναι ο παγκόσμιος ηγέτης για τον ορισμό και την πρόοδο της επιχειρησιακής ηθικής και πρακτικών. Επίσης, το Ethisphere είναι ο κορυφαίος εκδότης πιστοποιητικών επιχειρησιακής ηθικής και προγραμμάτων συμμόρφωσης.

SHARE:

24Media Network