Μεγάλος Υποστηρικτής της Ελληνικής Έκδοσης των απομνημονευμάτων του Μπαράκ Ομπάμα η MYTILINEOS

Μεγάλος Υποστηρικτής της Ελληνικής Έκδοσης των απομνημονευμάτων του Μπαράκ Ομπάμα η MYTILINEOS

) Στις 17 Νοεμβρίου αναμένεται να κυκλοφορήσουν στην Ελλάδα, ταυτόχρονα με τις ΗΠΑ, τα απομνημονεύματα του Μπαράκ Ομπάμα, 44ου Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, που τιτλοφορούνται «ΓΗ ΤΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΙΑΣ». Η ΓΗ ΤΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΙΑΣ θα κυκλοφορήσει στα ελληνικά σε πολυτελή σκληρόδετη έκδοση και θα διατίθεται αποκλειστικά από τα καταστήματα Public και το public.gr για ολόκληρο το 2020 και από 1/1/2021 από το σύνολο των βιβλιοπωλείων της χώρας.

Μεγάλος Υποστηρικτής της Ελληνικής Έκδοσης τωναπομνημονευμάτων του Μπαράκ Ομπάμα είναι η MYTILINEOS, που με την αξιομνημόνευτη υποστήριξή της, συμβάλλει αποφασιστικάστην ανάδειξη του σημαντικού έργου ενός εξαιρετικά δημοφιλούς Προέδρου. Ο πρώηνηγέτης των ΗΠΑ που ολοκλήρωσε την Προεδρία του με ομιλία στην Ελλάδα,προκειμένου να τιμήσει τη χώρα στην οποία γεννήθηκε η Δημοκρατία, αφιέρωσε τηθητεία του -μεταξύ άλλων- στα ανθρώπιναδικαιώματα και τις ίσες ευκαιρίες, στην προστασία των αδυνάμων, στη διασφάλισητου περιβάλλοντος και την προσήλωση στους δημοκρατικούς θεσμούς, αρχές οιοποίες εμπνέουν και καθοδηγούν την εταιρική διακυβέρνηση της MYTILINEOS.

Στη ΓΗ ΤΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΙΑΣ, ο Μπαράκ Ομπάμα διηγείται με τηδική του φωνή την απίστευτη οδύσσεια ενός νεαρού άντρα που ξεκίνησε αναζητώνταςτην ταυτότητά του, για να καταλήξει να γίνει ο ηγέτης του ελεύθερου κόσμου,περιγράφοντας με συγκλονιστικές προσωπικές λεπτομέρειες τόσο την πολιτική τουπαιδεία όσο και τις σημαντικότερες στιγμές της πρώτης θητείας αυτής τηςιστορικής προεδρίας – μια εποχή δραστικών μεταβολών και δραματικών αναταραχών.

Σε μια συγκινητική, βαθιά προσωπική καταγραφή της ιστορίας εντω γίγνεσθαι, ο Ομπάμα επιφυλάσσει στους αναγνώστες ένα ταξίδι που ξεκινάει απότις πρώτες του πολιτικές φιλοδοξίες και φτάνει, μέσω της καθοριστικής νίκης τουστις τοπικές εσωκομματικές εκλογές της Αϊόβας που έδειξε τη δύναμη της λαϊκήςκινητοποίησης, ως την ιστορική βραδιά της 4ης Νοεμβρίου 2008, όταν εξελέγηΠρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, ο πρώτος Αφροαμερικανός που αναλάμβανε τούπατο αξίωμα της χώρας.

Αναπολώντας την προεδρία, προσφέρει μια μοναδική καιστοχαστική αξιολόγηση τόσο του εκπληκτικού εύρους όσο και των ορίων τηςπροεδρικής εξουσίας, καθώς και μια σπάνια ματιά στις εσωτερικές διεργασίες τουκομματικού συστήματος των ΗΠΑ και της διεθνούς διπλωματίας. Ο Ομπάμα παίρνειτον αναγνώστη μαζί του μέσα στο Οβάλ Γραφείο και στην Αίθουσα ΔιαχείρισηςΚρίσεων του Λευκού Οίκου, αλλά και στη Μόσχα, στο Κάιρο, στο Πεκίνο και αλλού.Διαβάζουμε τις σκέψεις που τον απασχολούν καθώς συγκροτεί το υπουργικό τουσυμβούλιο, προσπαθεί να διαχειριστεί μια παγκόσμια οικονομική κρίση,αναμετράται με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, υπερνικά ανυπέρβλητα εκ πρώτης όψεωςεμπόδια για να εξασφαλίσει την ψήφιση του Νόμου για την ΙατροφαρμακευτικήΠερίθαλψη, που έγινε ευρύτερα γνωστό ως Obamacare, συγκρούεται με στρατηγούςγια την αμερικανική στρατηγική στο Αφγανιστάν, προωθεί τη μεταρρύθμιση τηςΓουόλ Στριτ, αντιδρά στο καταστροφικό ατύχημα της Deepwater Horizon, καιεξουσιοδοτεί την Επιχείρηση Τρίαινα του Ποσειδώνα, η οποία καταλήγει στηνεξόντωση του Οσάμα μπιν Λάντεν.

Η ΓΗ ΤΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΙΑΣείναι ένα βιβλίο εξαιρετικά προσωπικό και ενδοσκοπικό – το στοίχημα ενός νεαρούακτιβιστή και της πίστης του με την ιστορία, που δοκιμάζονται στο παγκόσμιοπροσκήνιο. Ο Ομπάμα μιλά με ειλικρίνεια για τις δύσκολες ισορροπίες πουσυνεπαγόταν η υποψηφιότητά του ως Αφροαμερικανού, με όλες τις προσδοκίες μιαςγενιάς που είχε επενδύσει επάνω του τις ελπίδες της για «ελπίδα και αλλαγή»,και η αναμέτρηση με τις ηθικές προκλήσεις αποφάσεων με τεράστιο αντίκτυπο.Μιλάει επίσης ανοιχτά για τις δυνάμεις που του εναντιώθηκαν στο εσωτερικό καιστο εξωτερικό, για το πώς επηρέασε η ζωή στον Λευκό Οίκο τη σύζυγο και τιςκόρες του, και δεν διστάζει να αποκαλύψει τις αμφιβολίες του και τιςαπογοητεύσεις του. Ωστόσο, ποτέ δεν εγκαταλείπει την πίστη του στη δυνατότηταπροόδου στο πλαίσιο του τεράστιου, διαρκούς πειράματος που είναι η Αμερική.

Τη μετάφραση του βιβλίου στην ελληνική γλώσσα έχουν αναλάβειοι διακεκριμένοι μεταφραστές Χρύσα Φραγκιαδάκη και Μάνος Τζιρίτας, ενώ λόγω τηςαυξημένης ζήτησης, ενεργοποιήθηκε η δυνατότητα προαγοράς της Ελληνικής έκδοσηςμέσω των σελίδων obamabook.gr καιpublic.gr

Υποστηρικτές Επικοινωνίαςτης Ελληνικής Έκδοσης είναι η Interbus, οΌμιλος Αττικών Εκδόσεων, τα Νέα, τo in.gr το Capital.gr, το thetoc.gr, η AthensVoice και το ThePresident.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα