Μια νέα σελίδα στην υπεύθυνη ενημέρωση

Μια νέα σελίδα στην υπεύθυνη ενημέρωση

Και επίσημα στην ιδιοκτησία της οικογένειας Μελισσανίδη το συγκρότημα της «Ναυτεμπορικής»

Γιώργος Μελισσανίδης: Με σεβασμό στην παράδοση και προσήλωση στην εγκυρότητα

Μια νέα σελίδα στο πεδίο της υπεύθυνης ενημέρωσης φιλοδοξεί να ανοίξει το ιστορικό συγκρότημα της «Ναυτεμπορικής», που και επίσημα πλέον πέρασε στην ιδιοκτησία της οικογένειας Μελισσανίδη.

ADVERTISING

Συμπληρώνοντας σχεδόν έναν αιώνα αδιάλειπτης παρουσίας, η αρχαιότερη ελληνική οικονομική εφημερίδα εισέρχεται σε μια νέα τροχιά ανάπτυξης, κρατώντας τις παραδοσιακές αρχές της δημοσιογραφίας που την καταξίωσαν στη συνείδηση του αναγνωστικού κοινού, αλλά ενσωματώνοντας παράλληλα και τα ενημερωτικά εργαλεία του σύγχρονου ψηφιακού περιβάλλοντος. Η «Ναυτεμπορική» θα συνεχίσει να εκδίδεται ως εφημερίδα, αναπτύσσοντας ταυτόχρονα και τον ειδησεογραφικό της ιστότοπο, που ήδη αποτελεί σημείο αναφοράς στην επιχειρηματική κοινότητα του τόπου.

Η μία δραστηριότητα δεν αναιρεί την άλλη, «αρκεί η ενημέρωση να υπάγεται στους ίδιους απαράβατους κανόνες δεοντολογίας», διευκρινίζει ο εκδότης Γιώργος Μελισσανίδης στο προσωπικό του «καλωσόρισμα» προς τους αναγνώστες που δημοσιεύεται στο πρώτο φύλλο της εφημερίδας υπό τη νέα της ιδιοκτησία.

Στο σημείωμά του ο κύριος Μελισσανίδης τονίζει ότι προσβλέπει στην αναβάθμιση όλων των ειδησεογραφικών μέσων του συγκροτήματος της «Ναυτεμπορικής», με σεβασμό στη διαδρομή τους και αταλάντευτη προσήλωση στις παραδοσιακές αρχές της έγκυρης ενημέρωσης.

Σύμφωνα με τον εκδότη της «Ναυτεμπορικής», επιθυμία της νέας διοίκησης είναι τα Μέσα του Ομίλου να μετεξελιχθούν σε μία τράπεζα πληροφόρησης διεθνών προδιαγραφών και να αποτελέσουν, εκτός από σημείο αναφοράς, «εργαλείο» για εκείνους που τα χρησιμοποιούν. «Πληρότητα, ακρίβεια, εγκυρότητα, αξιοπιστία, εξειδίκευση, έγκαιρη πρόγνωση και πάνω απ’ όλα αντικειμενικότητα» είναι, σύμφωνα με τον κ. Μελισσανίδη, οι αξίες στις οποίες θα βασιστεί η νέα προσπάθεια. Αναλυτικά το σημείωμα του εκδότη της «Ναυτεμπορικής» έχει ως εξής: διεθνείς ισορροπίες, αντιλαμβάνεται ότι βρισκόμαστε σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη ιστορική καμπή.

Μέσα λοιπόν σε αυτό το ταραγμένο τοπίο ξεκινάει η δική μας καινούργια προσπάθεια, φιλοδοξώντας να υπηρετήσει τις αρχές της υπεύθυνης ενημέρωσης. Γιατί αυτό επιβάλλει και το εθνικό συμφέρον. Στο μεγαλύτερο μέρος του 20ού αιώνα οι εφημερίδες σε όλο τον ανεπτυγμένο κόσμο αντιμετώπιζαν την τεχνολογική εξέλιξη στον χώρο της ενημέρωσης, και ειδικότερα τα «νέα Μέσα», όπως το ραδιόφωνο και την τηλεόραση, ως δυνητική απειλή. Όμως, την πολιτική και οικονομική «ατζέντα» της επικαιρότητας εξακολουθούσαν να τη «χτίζουν» οι εφημερίδες - ας μην το ξεχνάμε αυτό.

Τώρα πια βρισκόμαστε στη σαρωτική εποχή του διαδικτύου και τα έντυπα πρέπει εκ νέου να επαναπροσδιορίσουν τον χώρο τους, τον ρόλο τους και το αναγνωστικό τους κοινό. Για εμάς το ένα δεν αναιρεί το άλλο, αρκεί η ενημέρωση να υπάγεται στους ίδιους απαράβατους κανόνες δεοντολογίας. Ο όμιλός μας διαθέτει μία από τις εγκυρότερες ιστοσελίδες του οικονομικού ρεπορτάζ με τεράστια απήχηση και ταυτόχρονα μία ιστορική εφημερίδα, διαχρονικά καταξιωμένη στη συνείδηση του αναγνωστικού κοινού. Στοχεύουμε στην αναβάθμιση και των δύο, προσβλέποντας στη διαρκή αλληλεπίδραση με τους αναγνώστες μας. Παλαιούς και νέους.

Επιθυμία μας είναι τα Μέσα αυτά να μετεξελιχθούν σε μία τράπεζα πληροφόρησης διεθνών προδιαγραφών και να αποτελούν -εκτός από σημείο αναφοράς- και «εργαλείο» για εκείνους που τα χρησιμοποιούν. Πληρότητα, ακρίβεια, εγκυρότητα, αξιοπιστία, εξειδίκευση, έγκαιρη πρόγνωση και πάνω απ’ όλα αντικειμενικότητα είναι αυτά για τα οποία θα εργαστούμε, με στόχο να προσφέρουμε ποιοτική ενημέρωση στους αναγνώστες μας. Σε σύγχρονες εγκαταστάσεις, στο μεγάλο λιμάνι της χώρας, εκεί όπου χτυπάει η καρδιά της ελληνικής ναυτιλίας, ιστορικά συνυφασμένη με την ύπαρξη της «Ναυτεμπορικής», επιχειρούμε μια νέα αρχή. Σε αυτό το ωραίο ταξίδι της ενημέρωσης σας θέλουμε όλους δίπλα μας!

SHARE:

24Media Network