Μια νύχτα στο Βυζαντινό Μουσείο για την ενίσχυση του έργου της εταιρείας Alzheimer Αθηνών

Μια νύχτα στο Βυζαντινό Μουσείο για την ενίσχυση του έργου της εταιρείας Alzheimer Αθηνών

Στο πλαίσιο της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Αλτσχάιμερ, την Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2021 η Εταιρεία Alzheimer Αθηνών διοργάνωσε μια ιδιαίτερου ενδιαφέροντος εκδήλωση στον κήπο του Βυζαντινού Μουσείου για την ενίσχυση του έργου της, με κεντρικό θέμα την προβολή της οσκαρικής ταινίας «Ο Πατέρας», με τον Άντονι Χόπκινς στο ρόλο ενός ατόμου με άνοια.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της η Α.Ε. η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία απεύθυνε θερμό μήνυμα συμπαράστασης στα άτομα με άνοια και τις οικογένειές τους, περιέγραψε γλαφυρά στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν στην καθημερινή τους ζωή και ευχήθηκε στην Εταιρεία Alzheimer Αθηνών να συνεχίσει δυναμικά το έργο της.

Η πρόεδρος της Εταιρείας Alzheimer Αθηνών και πρόεδρος του Εθνικού Παρατηρητηρίου για την Άνοια, Δρ. Παρασκευή Σακκά, έκανε μια σύντομη αναφορά στο πολυδιάστατο ζήτημα της άνοιας στην Ελλάδα και παγκοσμίως. Σύμφωνα µε πρόσφατα στατιστικά στοιχεία στη χώρα μας 160.000 άτομα πάσχουν από άνοια και 280.000 άτομα από ήπια νοητική διαταραχή. Συνολικά, ο πληθυσμός των ανθρώπων με ήπια ή σοβαρά νοητικά προβλήματα πλησιάζει το μισό εκατομμύριο και μιας και για κάθε ασθενή με άνοια επηρεάζεται σημαντικά η ζωή 2-3 φροντιστών- μελών της οικογένειας, πρόκειται για μια πάθηση που αφορά άμεσα σε 1 εκατομμύριο Έλληνες πολίτες.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης και απηύθυναν χαιρετισμό, αναφερόμενοι σε πολιτικές βελτίωσης της ζωής των ατόμων με άνοια και στην ίδρυση δομών και υπηρεσιών, η Υφυπουργός Υγείας, κα Ζωή Ράπτη και ο Περιφερειάρχης Αττικής, κος Γιώργος Πατούλης.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης έγινε και μια παρουσίαση του συλλογικού τόμου: «Όταν η λογική κυνηγάει τη μνήμη: Η πολυδιάστατη απειλή της νόσου Αλτσχάιμερ στον 21ο αιώνα», που κυκλοφορεί από τις Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης, υπό την επιστημονική επιμέλεια των καθηγητών Γιάννη Σωτηρόπουλου και Χριστίνας Δάλλα.

Ο συντονισμός των χαιρετισμών και παρουσιάσεων έγινε από τον δημοσιογράφο Δημήτρη Τάκη.

Μετά την προβολή της ταινίας ακολούθησε δεξίωση.

Όλα έσοδα από την συμμετοχή στην εκδήλωση θα διατεθούν στην ενίσχυση του έργου της Εταιρείας Alzheimer Αθηνών.

Περισσότερες πληροφορίες για τις δράσεις της Εταιρείας AlzheimerΑθηνών στην ιστοσελίδα www.alzheimerathens.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα