Ποιητική "συμμαχία" της Πινακοθήκης Γιώργου Ν. Βογιατζόγλου με τις εκδόσεις Γαβρηιλίδη

Ποιητική "συμμαχία" της Πινακοθήκης Γιώργου Ν. Βογιατζόγλου με τις εκδόσεις Γαβρηιλίδη

Η Πινακοθήκη Γιώργου Ν. Βογιατζόγλου, συνεχίζει να στηρίζει την Τέχνη με ποικίλες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις

Στο πλαίσιο των συνεργασιών της με χώρους πολιτισμού, συμπράττει με τις Εκδόσεις Γαβριηλίδης με μία ποιητική συλλογή που συνδυάζει γραφή και ζωγραφική.

Δέκα νέοι ταλαντούχοι ποιητές μελέτησαν και εμπνεύστηκαν από πίνακες της Συλλογής Βογιατζόγλου και το έργο τους αποτυπώθηκε σε μία ξεχωριστή έκδοση με τον τίτλο «Λόγος και Εικόνα».

Ο Σάμης Γαβριηλίδης σημειώνει: «Δεν είναι η πρώτη φορά που ένας εικαστικός εμπνεύστηκε απο ένα ποίημα ή ένας ποιητής από ένα εικαστικό δημιούργημα. Απλώς με τέτοιου τύπου πρωτοβουλίες πιστεύουμε ότι στις δύσκολες σημερινές συνθήκες συμβάλλουμε σε μια διεργασία που τη θεωρούμε απαραίτητη για την πολιτιστική μας εξέλιξη και που δεν μπορεί παρά να βασίζεται στη συνεύρεση και τη σύμπραξη πολιτιστικών χώρων».

Την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014, στις 8 το βράδυ, στην Πινακοθήκη Γιώργου Ν. Βογιατζόγλου, σε μία ξεχωριστή εκδήλωση, οι ποιητές, Δημήτρης Αθηνάκης, Εσμεράλδα Γκέκα, Άννα Γρίβα, Νίκος Ειρηνάκης, Λένα Καλλέργη, Μαρία Κατσοπούλου, Χάρις Κοντού, Αγγελική Κορρέ, Ανέστης Μελιδώνης και Ηλίας Σεφερλής, θα παρουσιάσουν ο καθένας ξεχωριστά το ποίημά του και θα ακολουθήσει συζήτηση.

Τη συζήτηση θα συντονίσουν η Βάσω Κυριαζάκου και ο Νίκος Βογιατζόγλου.

Είσοδος ελεύθερη!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Βογιατζόγλου: Θέλω η Πινακοθήκη να αποτελέσει πυρήνα πολιτισμού για όλους

Πινακοθήκη Βογιατζόγλου: Τα διαμάντια της ελληνικής ζωγραφικής στη γειτονιά σου

SHARE:

24Media Network